Petak 08.02.2019.
18:00
K. N. - Foto: facebook.com

Za lepšu budućnost četvoro mališana

facebook.com
Porodica Jevtić

Istina, ova žena dobrog srca za Jevtiće možda ne bi ni saznala da se human gest Užičanina Dragana Markovića, koji im je poklonio kuću i obezbedio "krov nad glavom" nije našao u medijima.

Dragan je za "Vesti" rekao da više nije mogao da gleda kako se Božidar, koji mu je drug, i njegova porodica muče kao podstanari.

- Kuću koju sam nasledio od dede nije u mnogo lošem stanju, ali oni nemaju sredstava da je srede i opreme - objašnjava Marković kako je krenula šira akcija pomoći, u koju se uključio i grad Užice.

Glava porodice, Božidar Jevtić je neizmerno zahvalan svom prijatelju i svim ljudima dobre volje koji mu pomažu, jer su njih šestoro u vrlo teškoj situaciji, budući da žive od socijalne pomoći i dečjeg dodatka koji tek malo prelazi 210 evra. Od tog novca, plaćali su kiriju kao podstanari 80 evra, a onda i dažbine.

Troškovi im rastu, jer je sin krenuo u prvi razred, a imaju i osmomesečnu bebu. Njegova supruga Sanja, kako kaže, ima i "višak škole", ali ne i posao, jer poslodavci kad čuju da ima četvoro dece, odustaju verovatno u strahu da će često izostajati sa posla zbog obaveza oko mališana.

Na Badnji dan, na gradskom trgu u Užicu počela je i akcija prikupljanja sredstava za adaptaciju kuće, a kako akcija napreduje, saznaćemo čim Jevtićima budemo prosledili darove naše čitateljke iz Ofenbaha, o čemu ćemo pisati narednih dana.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online