Petak 08.02.2019.
20:15
O. Đ.

Kolač sekli gosti iz Holandije

O.Đoković
Stana, iguman Boris, otac Dušan, Dušan i Maja

Sve je teklo po verskim običajima u predgrađu Montroj gde se okupilo 60 naših Parižana. Među njih su iz Holandije, sa vozačem Dušanom, došli otac Dušan Erdelj i vremešni iguman Boris (koji je Srbima poklonio svoj manastir), što je bila uzvratna poseta za druženje od pre nekoliko dana.

Ovi dragi gosti obavili su bogosluženje, prelili vinom i presekli slavski kolač, u čemu su im pomagali kumovi slave Stana Bilbija i Stojanka Lukić. U molitvama, a najglasnije u Očenašu, učestvovao je, sa suprugom Vericom, počasni predsednik SZF Ivan Janković, jedan od najcenjenijih dijasporskih aktivista koji penzionerske dane deli između Čačka i Pariza.

Veliku radost domaćinima svojim prisustvom, sa suprugom, u ulozi predstavnika Ambasade Srbije, priredio je izaslanik odbrane pukovnik Miroslav Nikolić. Svima draga učiteljica Blaženka Trivunčić, dovela je ćerku Unu. Izglasan za "najboljeg vozača na svetu" Miloš Novaković oraspoložio se kao nikada do sada. Branka Prlina, majka dve sestre Tanje i Milice, bila je u posebnom raspevano-razigranom elementu. Isto kao i potpredsednica Saveza Srba Francuske Dragana Pajović. Uživala je i veteranka Živka Mančić, bez nje je nezamislivo udruženje Kozara. Aktivista Čedomir Krasić, u pratnji supruge, stigao je iz podalekog Varena, tamo je mesni poslanik. Vesela je i sa Srbima posestrimljena Francuskinja Anik Turk, i mnogi drugi uz tamburaše Dragana, Rajka i Danijela.

O.Đoković
Pukovnik Nikolić sa suprugom i Stanom

Pesma do zore

Grmelo je do zore, kolo nije stalo. Čak je obezbeđenje nekoliko puta dolazilo među srpske slavljenike sa naređenjem: "Izlazite!".

- Kući sam stigla u 5.30. E, Sv. Savo, baš smo te čestito proslavili - zaključila je uvek energična i vesela predsednica Stana.
 

2019 © - Vesti online