Petak 08.02.2019.
19:15
O. Đ.

Svaki učenik vredi za dvoje

O.Đoković
Mala gozba: Učiteljica (levo) i đaci sa roditeljima

Ovaj skup odvijao se u režiji Gorana Radovanovića, predsednika Udruženja Šumadija, koje je dobro organizovano, škola radi, dečica uče srpski. Povremeno se uz pesmu i igru održavaju drugarske zabave, osnovana je i folklorna sekcija kojoj jedino treba malo više upornosti kako bi se ustala.

Nastavnica je svojim đacima razdelila zadatke za recitovanje pesmica što je teklo veoma lako, a istovremeno se učilo o istoriji i poboljšavao izgovor srpskog jezika.

- Hvala roditeljima koji dovode decu u našu školu. Ništa ne bismo uradili bez njihove pomoći. Hvala deci što svoje slobodno vreme posvećuju Srbiji i nasleđu, što se trude da nauče ćirilicu, pravilan izgovor i, što je najvažnije, da znaju poreklo i njim se ponose. Hvala nastavnici Ljiljani, uvek raspoloženoj, nasmejanoj, strpljivoj, uz nju deca, stvarno, dobro uče i mnogo nauče. Hvala i prijateljima, uz nas su tokom cele godine.

Bila je to zahvalnica koju je u dahu izgovorio Goran Radovanović, prezadovoljan što bez zastoja funkcioniše dopunska škola u Sansu, a bio bi još zadovoljniji kad bi svi roditelji svako svoje dete doveli u ovu školu.

O.Đoković
Čika Mića i Tijana

Ima u školi više đaka, ali zbog obaveza roditelja na proslavu su došli u manjem broju. Samim tim, dodatno treba pohvaliti prisutne recitatore, jer su u svoj nastup ubacili još više truda kako bi dokazali da svaki od njih vredi za dvoje. A marljivi učenici su: Anastasija, Valentina i Selin Perić, Tijana, Danilo i Nemanja Radovanović, Anastasija, Luka i Aleksa Savić, Džesika Adamović, Nela Stanković.

Čika Mića drag gost

Na proslavu je iz Pariza stigao Mića Aleksić, naš najveći dijasporski aktivista, predstavnik srpske dijaspore u Evropskom parlamentu u Briselu.

- Mnogo lepih reči treba da posvetim čika Mići. Decenijama dolazi u Sans, inicijator je i osnivač svih naših ovdašnjih dijasporskih aktivnosti. Oduvek brižno motri na nas - nabrajao je Goran Radovanović.
 

2024 © - Vesti online