Petak 08.02.2019.
11:12
Vestionline

Bumbaširević: Biće potrebno još operacija Dee Đurđević

youtube/ Novo jutro
Dea Đurđević

Bumbaširević je za TV Prva rekao da je operacija izgledala kao "nemoguća misija", jer se radilo ne o odsečenoj, već o iščupanoj i opečenoj ruci od trenja, ali da je uveren da će nakon izvršene replantacije oporavak ići dobro.

- Zahvaljujem kolegama sa VMA što su me pozvali da spasimo ruku jednoj mladoj osobi koju bih da pohvalim da je hrabar pacijent, a kod takvih pacijenata i nemoguće operacije se pretvore u moguće. Nadam se da će oporavak biti dobar, kao i funkcija ruke - rekao je Bumbaširević.

On je dodao da je povreda voditeljke bila strašna, ali i da je to izazov za svakog lekara.

- Iako se radi o poznatoj ličnosti i prijatelju, meni je svaki pacijent isti i sa velikom brigom nosim njihove povrede, ne možete ni da spavate, zovete često da proverite kako je pacijent - rekao je Bumbaširević.

Kaže da Srbija ima mnogo uspešnih lekara i da takvi teški operacioni zahvati nisu novost, i dodao da se u ovom slučaju ne radi o javnoj ličnosti verovatno bi ta operacija prošla nezapaženo, kao i mnoge druge do sada.

- Međutim, važno je da se lepe stvari prikazuju i da ovo bude podstrek mladim lekarima - naglasio je Bumaširević.

On je dodao da sada predstoji da se remplantant primi, da rane zarastu, nakon čega će ići na rehabilitaciju.

- Sve je pripremljeno dobro. Ruka je stavljena na led, na plus četiri stepena. Ruka je bila iščupana i opečena od trenja, imala je veliki defekt krvnih sudova koji su morali da se rekonstruišu skidanjem vena. Otežavajuća okolnost je što su živci iščupani, zato će morati kasnije još operacija - objasnio je Bumbaširević.

Profesor očekuje da će ruka mlade voditeljke biti funkcionalna, ali da će morati da se pridržava uputstva lekara.

2024 © - Vesti online