Četvrtak 07.02.2019.
21:15
B. M. - Vesti

Kumovali i Johan i Helmut

B. Miličić
Kumovi i deca sa sveštenikom

Jerej Bojan Simić iz Regenzburga je posle bogosluženja u kapeli osveštao slavska obeležja koja su ove godine pripremile porodice Kojić i Hartinger. Tokom bogosluženja za pevnicom prepune kapele pojali su dr Robert Doluhi i braća Vartolomej i Pavle Tešić.

Grupa dece školskog i predškolskog uzrasta je recitovala pesme posvećene Svetom Savi, a zajedno s roditeljima ovaj program je pripremio sveštenik Bojan Simić koji je, pored lepih poklon-paketa za 25 dece, koje su pripremili kumovi ovogodišnje proslave, decu darivao prigodnim verskim knjižicama.

Dečji nastup pozdravili su svi prisutni u kapeli, a onda su se preselili u obližnju salu gde je pripremljen zajednički ručak koji su organizovali vernici ovog bogoslužbenog mesta.

Ovogodišnji kumovi svetosavske proslave porodice Kojić (Duško, Dubravka, Aleksandar i Dajana) i Hartinger (Johan, Nataša, Helmut, Živanka i Filip) predali su po parče slavskog kolača Jovanki Đukić i Bratislavi Doluhi, koje će s porodicama sledeće godine biti domaćice svetosavske proslave zajedno sa članovima porodica Kojić i Hartinger.

B. Miličić
Pojci u pevnici: Vartolomej Tešić, dr Robert Doluhi i Pavle Tešić
2024 © - Vesti online