Četvrtak 07.02.2019.
15:12
D. Dekić - Vesti

Zdrava država zajednički cilj

Tanjug
Janko Veselinović

Ovim dokumentom, opozicioni lideri su odgovorili na zahteve građana sa protesta 1 od 5 miliona koji u Beogradu traju već devet nedelja i usaglasili buduće delovanje u cilju uspostavljanja demokratske države i vladavine prava.

Lider Nove stranke Zoran Živković je pojasnio da kompromis do kojeg je došla opozicija nipošto ne znači odustajanje od temeljnih vrednosti i evropske Srbije, već je to zajednička borba zarad prvenstveno zaustavljanja daljeg urušavanja države.

- Sporazum sa narodom, sa građanima Srbije je naš put ka zajedničkom cilju normalnoj, zdravoj državi u Evropi 21. veka - saopštio je lider NOVE.

Opozicija je do zajedničkih zaključaka, kako kažu u ovoj stranci, došla za manje od tri nedelje. Inače, potpis na Sporazum je stavio i Sergej Trifunović, novi lider Pokreta slobodnih građana Srbije, koji je na Tviteru napisao da je najvažnije da je dogovoreno da "Sporazum nije konačan i da se može dopunjavati amandmanima u vremenu koje predstoji", kao i da "svakako nije savršen, ali je dobra baza".

2024 © - Vesti online