Četvrtak 07.02.2019.
13:17
Vestionline

Poziv za učešće na Evropskom Fejsbuk pesničkom festivalu

youtube/printscreen
 

Učesnicima je omogućeno da :

- govore svoje stihove na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu
- sretnu svoje Fejsbuk prijatelje pesnike i upoznaju nove iz raznih gradova i država
- osvoje nagradu koja je objavljivanje zbirke pesama
- učestvuju na Festivalu putem Fejsbuka, ako su sprečeni da dođu u Novi Sad
- njihove pesme budu objavljene u zborniku
- svojim učešćem steknu pravo da postanu državljani Pesničke republike i dobiju pasoš.

O Festivalu

10. evropski Fejsbuk pesnički festival održaće se 9. i 10. marta 2019. godine na Novosadskom sajmu, u okviru Međunarodnog sajma knjiga, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.

Festival  svake godine okuplja, u virtuelnom i stvarnom svetu, oko 500 pesnika iz 20-ak država sveta, koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na Fejsbuku, sa ciljem da njihovu virtuelnu pesničku komunikaciju pretvori u stvarnu gostovanjem na Novosadskom sajmu. Pesnici koji nisu u mogućnosti da prisustvuju Festivalu učestvuju virtuelnim putem preko Fejsbuka postavljanjem svoje pesme na Fejsbuk stranici Festivala.

Evropski Fejsbuk pesnički festival pokazuje da je poezija univerzalna tvorevina ljudskog duha koja ne priznaje granice i barijere između pesnika, nacija, država i jezika.

Način prijavljivanja

Poslati jednu neobjavljenu pesmu na maternjem jeziku i lične podatke (ime, prezime, adresa, telefon) do 25. 02. 2018. godine na e-mail: fejsbukfestival@gmail.com

Pod neobjavljenom pesmom podrzumevamo pesmu neobjavljenu u katalogizovanoj publikaciji, u štampanoj ili elektronskoj formi (knjiga, časopis), a ne podrazumeva pesmu objavljenu na Fejsbuku, ličnom blogu i sl.

Slanjem pesme autor se prijavljuje za učešće i istovremeno konkuriše za nagradu i objavljivanje u zborniku.

Molimo pesnike da u prijavi navedu da li će prisustvovati Festivalu lično ili će učestvovati preko Fejsbuka postavljanjem svoje pesme na stranici Festivala koja glasi: Evropski Fejsbuk pesnički festival u vreme trajanja Festivala.

Pesnici će putem e-maila biti blagovremeno obavešteni o rasporedu učešća 9. i 10. marta, kao i o tačnom programu Festivala.

Nagrada

Najbolji pesnik će, kao glavnu nagradu, dobiti štampanje samostalne zbirke pesama. Pesme koje uđu u uži izbor biće objavljene u zborniku Višeglasje, koji će biti štampan do sledećeg Festivala.

Proglašenje pobednika

Prvostepeni žiri će odluku o užem izboru doneti do 1. juna, a drugostepeni će svoju odluku proglasiti na manifestaciji Pesnička republika, koja se održava novembra meseca u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu.

2024 © - Vesti online