Četvrtak 07.02.2019.
04:30
Vestionline, telegraf.rs

Čudotvorni melem: Recept za lečenje proširenih vena (VIDEO)

youtube/ Power Health
Foto: Ilustracija

Proširene vene na nogama problem su koji muči mnogo ljudi, naročito kad uđu određene godine. Ipak, varikozne vene češće se javljaju kod žena, a njima to predstavlja ne samo zdravstveni, već i estetski problem.

Nažalost, u pitanju je stanje koje je najčešće nasledno, pa ako su mama i baka imale problem s proširenim venama, velika je verovatnoća da ćete ih imati i vi. Zato su lekarske kontrole obavezne, pošto su proširene vene obično znak određenih poremećaja kardiovaskularnog sistema.

Srećom, barem kad je lepota nogu u pitanju, u pomoć može da vam priskoči narodna medicina, odnosno ovaj čudesni oblog, koji obećava da će se vidljive vene povući bukvalno za tren oka, piše portal Healing Life is Natural.

Sastojci:

- pola šolje pulpe aloje vere

- jabukovo sirće

- pola šolje sitno seckane šargarepe

Postupak:

Ubacite šargarepu u blender, dodajte aloja veru i izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu masu. Potom, dodajte pomalo jabukovog sirćete sve dok ne dobijete kremastu, razmazivu smesu, koju ćete lako sipati u bočicu, jer melem možete koristiti više puta.

Način upotrebe:

Smesu nanesite na područja nogu gde se nalaze proširene vene, a potom se smestite u udoban položaj, najbolje malo izdignutih nogu, opustite se i tako ostanite oko pola sata. Na kraju, isperite hladnom vodom.

Mažite redovno, sve dok vene ne počnu da se povlače.

Takođe ovaj melem možete da koristite za masažu, naročito ako u njega dodate neko eterično ulje koje podstiče cirkulaciju (na primer, smreke, čempresa ili bršljana). Krenite od stopala, nagore, preko kolena, pa sve do butina.

2024 © - Vesti online