Sreda 06.02.2019.
14:20
Vestionline, b92.net

Mijatović: Zavidim onima koji će igrati "El Klasiko"

twitter.com/
Predrag Mijatović, bivši igrač Reala

Utakmica koja će od 21 sat zaustaviti Španiju i držati ljubitelje fudbala širom Evrope uz ekrane, igra se na stadionu Kamp Nou i predstavlja početak dvomeča između najvećih konkurenata u La Ligi.

- Lukas Vaskes će sigurno čuvati Đordija Albu. Mnogo pomaže po levoj strani. Vinisijus igra dobro, a Bejl ima nekih poteškoća. Ako Bejl zaigra, to će mu biti poslednja šansa da se dokaže. Svima smeta njegova igra - počeo je Mijatović.

- Mesi je ključan igrač. Kažu da može da bude u startnoj postavi, ali ako je nastup previše rizičan po njega, biće na klupi. Sa svim iskustvom koje je stekao, ne verujem da je glup i da će rizikovati.

Kada je trebalo da bira između Marsela i Regilona:

- Iskoristio je Marselov pad forme. Međutim, igranje na Kamp Nou bi bila dobra prilika za Marsela, ukoliko zaigra. Igrači koji polaze na El Klasiko kao zamene cene Solarija i priliku koja im se daje. Uvek je dobro kada je trener pravičan. Zidan je računao na sve svoje igrače jednako.

- Ako Ramos, Modrić i Benzema dobro zaigraju zajedno. Ako njih trojica dobro krenu, onda će krenuti i Madridu, mada im je potrebna pomoć ostalih. Real Madrid izgleda sve bolje. Čeka ih veliki test u sredu (El Klasiko, prim. aut). Mnogo je važnih partija u sezoni. Imamo Kup, Ligu šampiona, La Ligu. Real mora dati sve od sebe, kako bi ostali u životu.

O Barseloni:

- Barselona nastavlja u svom stilu. Kompaktni su. Možda će sa odbrambenog aspekta ostaviti nešto prostora. Ima neverovatnu moć u napadu. Za pet minuta, u stanju su da daju tri gola. Lideri su u Ligi šampiona, ali i u Kupu. Reč je o ekipi koja će uraditi sve da bi pobedili. Ovaj Klasiko će biti izuzetan za gledanje i igru. Zavidim onima koji će igrati.

2024 © - Vesti online