Sreda 06.02.2019.
18:15
E. V.

Deca pokazala da su naše blago

Vesti
Tamara Brus, Georgije Lav Popović i hor učenika iz Štutgarta

Prvo su u toku Svetosavske nedelje, koju je četvrti put organizovala nastavnica Biljana Petrović, učenici obrađivali život, delo i zasluge najvećeg srpskog prosvetitelja kroz likovne i muzičke radionice, kviz o Svetom Savi, scenske prikaze i recitacije. Potom je tokom velike akademije u Štutgartu scenom prodefilovalo više od stotinu dece. U publici je bilo više od 300 gostiju i roditelja od kojih neprekidno i dalje stižu čestitke za divan doživljaj koji su mališani preneli.

- Deca su pokazala sve svoje kvalitete, u recitovanju, besedništvu, glumi, horskom i solističkom pevanju, voditeljstvu i u potpunosti opravdala naziv programa "Svetosavsko blago".

Mogu srećna i zadovoljna da se vratim kući, posle četvorogodišnjeg mandata. Zahvaljujem i koleginicama Nataši Milenković, Tatjani Popović i Kseniji Gaćinović čiji su učenici takođe učestvovali i veroučiteljki Milici Delić - kaže nastavnica Biljana Petrović.

Prošlog vikenda su učenici Nataša Milenković iz Eslingena i Rojtlingena pripremili prigodne priredbe u čast Svetog Save. U Eslingenu su program vodile Anamarija Jovanović, Mina i Ljubica Manić. Najlepše stihove srpskih književnika o Svetom Savi govorili su Jovana i Nemanja Jovanović, Teodor i Andrijana Teheridis, Nikola i Luka Stajić Maksimović, Jona i Simon Mučibabić, Iva i Mila Cvetanović, David Stojanovski, Emilija i Luka Pavlović, kao i najmlađi polaznik dopunske škole Lana Maksimović, koja je posebno oduševila sve prisutne.

U Rojtlingenu su kao i svake godine deca nagrađena svetosavskim paketićima. Program je vodila Andrea Feldeši, a učestvovali su Teodora Kremenović, Dajana Kovačević, Đorđe i Matija Kruškonjić, Ana i Mila Tripković, Andrej Feldeši, Anđelina Kerk, Angelina Stevanović, Pavle Angelovski, Nenad i Benjamin Duraković. Od njih su roditelji naučili nešto novo o Savinom životu.

Prvi nastup
 

Vesti
PODRŠKA: Nastavnica Petrović i Hana Kovačević


Hana Kovačević je na priredbi u Štutgartu imala prvi javni nastup u životu, a Teodora Stevanović je posebno lepo interpretirala tešku pesmu "Žubor voda žuborila" i dobila najveći aplauz.

800 paketića

Vesti
BESEDA: Sveštenik Milenko Bakmaz

Srpska pravoslavna crkva je osmislila sadržinu i pripremila 800 svetosavskih paketića za decu iz Baden Virtemberga - učenike srpskih dopunskih škola, potpomognuti finansijskim sredstvima iz nemačke donacije.

Sveštenik Milenko Bakmaz je u besedi o vizionarskom delu i ličnosti Svetog Save naglasio radost i zadovoljstvo Crkve što iz godine u godinu imamo sve više dece u dopunskim školama koja neguju svetosavski put, naš jezik i veru uz vredne učiteljice.

Vesti
Učesnici priredbe Eslingenu sa nastavnicom

Ponosna na učenike
- Ponosna sam na decu, njihov rad, trud i uspeh, a posebno sam zahvalna njihovim roditeljima koji se trude da decu dovode redovno na nastavu, a naročito im se zahvaljujem, jer nam pružaju podršku u svakoj vannastavnoj aktivnosti - istakla je nastavnica Milenković.

 

2024 © - Vesti online