Utorak 05.02.2019.
22:13
Tanjug, Vestionline

Haradinaj: Bahtiri preteruje, opasna samo trgovina teritorijom

EPA/Malton Dibra
Ramuš Haradinaj

- Mi smo navikli na takve izjave gospodina Bahtirija i on ima neki svoj način izražavnja. Jedinu opasnost koju vidim za destabilizaciju predstavljaju planovi vezani za trgovinu teritorijom. Mislim da su i gospodin Bahtiri i gospodin Rakić zainteresovani za normalizaciju odnosa - rekao je Haradinaj na konferenciji za medije, koja je održana nakon sastanka kosovske vlade, a prenosi RTK na srpskom jeziku. 

Bahtiri je prethodno zapretio da će "doći do rata ako neko takne Mitrovicu", a u okviru sporazuma između Prištine i Beograda.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić potom je rekao da je srpski narod na Kosovu i Metohiji sa najvećom ozbiljnošću i zabrinutošću primio najnovije pretnje ratom od strane albanskog gradonačelnika južnog dela Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija, i da on očekuje da reaguju Kfor i Euleks u skladu sa svojim obavezama, a kako ne bi došlo do narušavanja mira i sigurnosti građana. 

Haradinaj je danas ponovio pohvale na račun rada doskorašnjeg ministra poljoprivrede Nenada Rikala sa Srpske liste, kojeg je, inače, u subotu smenio na zahtev Socijaldemokrastke partije. 

On je dodao da se i dalje pregovara o tome ko bi mogao da dođe na čelo tog ministarstva, kao i da za sada nema potencijalnih kandidata. 

2024 © - Vesti online