Utorak 05.02.2019.
17:44
Vestionline, Tanjug

"Pošaljite prijavu REM-u povodom spota i mi ćemo odmah reagovati"

youtube/SRBIN.info
Olivera Zekić i Dragan Ðilas (Foto: Arhiva)

"Pošaljite prijavu REM-u povodom spota i mi ćemo odmah reagovati. Zato što nam zakon ne dozvoljava da reagujemo, bez prijave, ukoliko je spot prikazan ne u okviru advertajzinga, nego u okviru priloga, ili neke emisije - navela je Zekić u odgovoru i naglasila da je zakon vrlo jasan po tom pitanju.

Ona je objasnila da, kada nije reč o propagandnoj poruci, emitovanoj u za to predviđenom terminu, u okviru drugih ekonomsko propagandnih poruka, jedini pravni lek je prijava Regulatornom telu za elektronske medije. 

"I vi to, novinari, treba da znate", navela je Zekić.

Ðilas je za list "Danas" rekao da ne zna kome bi se obratio povodom uvredljivog spota.

- Da se obratim Oliveri Zekić da me zaštiti? REM-u koji ćuti na sve Pink-ove, RTS-ove, Hepije, Prve...već godinama. Na to što mi svakog dana crtaju metu na čelu? Od takvih zaštitu ne tražim. Ali bih im je sutra da sam u prilici dao. Nismo isti - rekao je Ðilas.

Zekić odgovara Ðilasu da je nije zaštitio ni pre deset godina, kada kao gradonačelnik i predsednik DS nije reagovao na to što je nju policija privodila zbog teksta u novinama, i to, kaže, tačnog.

- Gde ste bili tada, da me štitite? Da niste, možda, tada "bili u prilici" da stanete u odbranu sloboda i medija? I to i kao političar, i kao vlasnik jednog dnevnog lista. Zašto niste?  - rekla je Zekić.

Kaže da se Ðilas nije oglasio ni kada je "njegov tadašnji drug i predsednik stranke potpisao Zakon o medijima, po kojem je bilo moguće hapsiti novinare". 

- Nije Vas bilo na ulici tada, niti bilo kog drugog, da šetate u znak podrške Borbi, Kuriru, Kačareviću, Smajlovićki. Nije vam smetalo što je vaš Pres, učestvovao u političko-sudskim kampanjama, u kojima je, u njemu i sličnim novinama, unapred dokazivana krivica ljudi koje je politika oterala u zatvor, da bi, kasnije, svi oni bili oslobođeni, a svi "slučajevi" završeni bez sudske osude - navela je Zekić.

Zekić ocenjuje da Ðilasa zanima da izigrava žrtvu i da govori kako za njega nema zaštite, ni pravde u REM-u. 

- I tu ste se malo prevarili, po ko zna koji put, između ostalog i zato što je upravo taj strašni REM, tokom izborne kampanje, zabranio spot SNS u kojem ste vi bili meta - rekla je Zekić.

2024 © - Vesti online