Sreda 06.02.2019.
00:30
blic.rs

"Gardijan" stavio srpsku prestonicu na listu gradova koji se moraju posetiti

wikipedia.org/Lošmi
Trg Nikole Pašića

Evo kako je "Gardijan" opisao glavni grad Srbije:

"Čim Beograd otrese sneg, baštenski stolovi će ponovo kolonizovati gradske trotoare. Nije kao da se srpska prestonica tek probudila iz zimskog sna, ali proleće u ovaj grad donosi svežinu, u kojoj vredi uživati, pre nego što stignu letnje vrućine.

Tu svežinu naročito osetite na Kalemegdanu, ogromnom parku sa tvrđavom koja grli ušće Save u Dunav. Malo niže prostiru se divlje staze kraj vode, na kojima bicikle mogu da se voze sve do atraktivnog predgrađa Zemuna. Pratite Savu sve do rečnog ostrva Ade Ciganlije, koja je cele godine otvorena za šetnju, biciklizam, a u maju je voda dovoljno topla čak i za brčkanje.

Iako u Beogradu teško da prođe mesec bez festivala, u proleće se oni zaređaju. "Beogradski festival igre" privlači plesne grupe iz celog sveta. Klasična gitara dobija svojih pet minuta tokom "Gitar art festa" od 12 do 17. marta, a od 26. do 28. aprila možete uživati i u pravoslavnim vaskrišnjim svečanostima. Iako je čuvena zgrada u Savamali zatvorena, "Mikser festival" će se svejedno održati od 24. do 26. maja.

Sa konačnim otvaranjem Narodnog muzeja i Muzeja moderne umetnosti, Beograd ponovo ima veoma ozbiljnu kulturnu ponudu, uz svoj dinamičan izbor restorana. Ako se uputite ka Dorćolu, u jednom kafiću sa psihodeličnom baštom naći ćete povoljne koktele, pre nego što u obližnjim lokalima dobijete priliku da uživate u balkansko-mediteranskoj kuhinji".

Osim Beograda, "Gardijan" je svojim čitaocima preporučio Sevilju, Trst, Monpelje i Berlin.

2024 © - Vesti online