Utorak 05.02.2019.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: N. Đurović

Podrška za Despota iz Melburna i Kelna

N. Đurović
Rane ne daju mira: Despot Lazić

Prva, od 500 dolara, deo je donacije Kola srpskih sestara Žene Mironosice iz Kizboroa pri Crkvi Sveti arhiđakon Stefan u Melburnu, a druga od 100 evra anonimnih donatora iz Kelna. Kao i uvek, pomoć je i više nego dobrodošla, budući da je Despotu na mesečnom nivou, potrebno oko 3.000 evra za specijalne zavoje (flastere) koji ublažavaju bolne rane.

- Mnogima dugujemo neizmernu zahvalnost, kako sugrađanima, tako i zemljacima u dijaspori, jer su nam bili ogromna podrška u protekle četiri godine, bez koje bi našem Despotu bilo mnogo teže. A posebno ovakvim ljudinama koji nas ne zaboravljaju i trude se da nam pomognu kad god mogu. Nama to mnogo znači, jer osim tih zavoja, za sada još nema rešenja za Despotovu boljku, a oni su preskupi. Ostalo je sve manje-više po starom. Trenutno se borimo sa virusima, koji nam ne daju mira, pa često moramo u bolnicu. Jedino je dobro što za sada imamo manju zalihu specijalnih flastera i zavoja, pa nas to čini spokojnijim. Činjenica je da Despotu svaku ranu previjamo da se ne bi inficirala, ali i dalje ostaju kraste i ožiljci. Nažalost, što je stariji, sve teže podnosi, a mi moramo da ga bodrimo jer ne sme da poklekne - rekla je hrabra majka Sofija.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online