Ponedeljak 04.02.2019.
21:30
Vestionline, Tanjug

Nakon 40 godina stiže nastavak kultnog horora

youtube.com/Movieclips
 

"Doctor Sleep" je nastavak kultnog "Isijavanja", koji prati odraslog Denija Toransa koji se bori sa alkoholizmom i demonima iz prošlosti. Dok radi u bolnici, gde misteriozno "uspavljuje" pacijente čijim je životima došao kraj, uz pomoć "isijavanja", moći koju ima od rođenja, shvata da "Pravi čvor", grupa besmrtnih zlih bića, otima decu i muči ih. Torans će morati da posegne u najdublje i najmračnije delove sebe kako bi, uz pomoć devojčice sa kojom je na telepatskoj vezi, pobedio monstrume. 

Glavnu ulogu tumačiće Juan Megregor, dok će se u ostalim ulogama pojaviti Rebeka Ferguson i drugi. 

"Varajeti" piše da ćemo ovaj film gledati ranije nego što je bilo predviđeno. Iako je premijera bila zakazana za sledeću godinu, ipak stiže u novembru 2019. godine. 

Malo bi bilo reći da je "Doctor Sleep" podelio fanove - dok jedni smatraju da je u pitanju sjajna knjiga, drugi misle da odrasli Deni u borbi protiv "Pravog čvora" nije dostojan nastavak kultnog romana i filma o Džeku Toransu i hotelu Overluk. 

Režija je poverena Majku Flanaganu, režiseru koji je ranije obradio roman "Džeraldova igra" u produkciji Netfliksa, a ta adaptacija naišla je na pozitivne kritike publike. 

Fanovi sa nestrpljenjem iščekuju ovaj film, a to se verovatno može reći i za samog Kinga, pošto je svojevremeno izjavio da je bio "zgrožen" Kjubrikovom verzijom "Isijavanja". 

2022 © - Vesti online