Ponedeljak 04.02.2019.
16:18
Tanjug, Vestionline

Na mrežama označen da je nosio vešala, a on u Nemačkoj

youtube.com/ Belle amie popodne
Aleksandar Stojičić

- Zaprepašćen sam i šokiran lažima opozicije i predstavnika Ðilasovog, Jeremićevog i Obradovićevog Saveza za Srbiju, da sam u subotu 2.februara učestvovao na protestima i nosio vešala - rekao je Stojičić u izjavi za Tanjug i dodao da je od 28.januara u Nemačkoj gde je i sada na pripremama za sledeći sportski nastup.

- Fizički nisam bio u Srbiji, a kamoli na nekakvim protestima - naglasio je Stojičić.

Najoštrije je osudio takve pretnje vešalima koje se, kaže, upućuju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Nadam se da nikada neće doći dan da Srbijom vladaju ljudi koji žele da vešaju one koji misle drugačije, naročito ne oni koji ovakvim lažima žele da steknu dodatne političke poene.

Posle pojavljivanja vešala na protestu "jedan od pet miliona" na Tviteru su pojavila fotografija na kojoj je mladić koji nosi vešala na protestu, a pored nje i fotografija Stojičića u majici SNS uz komentare da je ''ubačeni element naprednjaka''.

Takvu fotografiju na svom nalogu na Tviteru postavio je, između ostalih, i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Jedan od dvojice osumljičenih za nošenje improvizovanih vešala na protestu "jedan od pet miliona", S.G. uhapšen je danas po nalogu tužilaštva, odnosno njemu je određeno zadržavenje do 48 sati saznaje Tanjug.

On će u tom roku biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasne i druga diskriminacija.

Drugi osumjičeni N.P. je i dalje na saslušanju u policiji.

2024 © - Vesti online