Utorak 05.02.2019.
00:50
E. V.

Doživotna ubici supruge

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Eminu je s decom i porodicom zatekao u dvorištu ispred zgrade u kojoj su stanovali. Odrasli su sedeli, a deca su se bezbrižno igrala. Anton je iz automobila izašao s pištoljemi u ruci vičući: "Sve ću vas poubijati!"

Eminina sestra koja je pokušala da mu pištolj otme, dobila je metak u kuk, a odmah posle ranjavanja sestre, Emini je uz komentar: "Tako si htela!" pucao u glavu.

Predsednik sudskog veća nije uvažio zahtev advokata odbrane da se ubistvo okarakteriše kao ubistvo "na mah" već je prihvatio zahtev tužioca koji je zločin označio kao "demonstrativno smaknuće s posebno izraženom voljom" iz niskih pobuda.

-Mlada majka Antona je napustila jer ju je on tretirao kao "bezbožnicu" samo zato što je kao i sve druge muslimanske porodice odbacila islamski ekstremizam i prihvatila da živi po nemačkim i evropskim merilima. Tokom 26 godina, koliko živi u Nemačkoj, mogao je da nauči kako se ovde živi, ali je ipak želeo da nametne pravila islamskog ekstremizma i pravdu je uzeo u svoje ruke - obrazložio je predsednik veća presudu.

S obzirom na način ubistva, ranjavanja drugih osoba i dovođenje u šok dece i svedoka, delo je okarakterisano kao naročito teško, što Antonu uskraćuje zakonsku mogućnost da nakon 15 godina zatraži ublažavanje kazne i otpust iz zatvora.

Borio se u Siriji?

Prema rečima rođaka bračnog para, Anton je javno propovedao ekstremni islamizam i agitovao za "pomoć braći u Siriji", a izrazili su sumnju da je bio i na ratištu u toj zemlji. Kako mediji izveštavaju, surovi ubica na sudu nije izrazio kajanje, a branio se tvrdnjom da Eminu nije želo da ubije.

2024 © - Vesti online