Ponedeljak 04.02.2019.
09:15
b92.net, Vestionline

Pomama Šveđanki za audio knjigama, razlog - erotika

Facebook/Victoria Silvstedt
 

Više od trećine švedske populacije (37 posto) slušalo je audio knjige prošle godine, što je značajno povećanje u odnosu na 2016. kada je ta brojka iznosila 20 procenata, izvestila je švedska nacionalna televizija SVT. Iako su servisi za striming audio knjiga zabeležili nagli porast slušanosti u svim kategorijama, postoje neke koje značajno vode. 

- Među slušateljskom publikom raste tražnja žanrova kao što su romantika, tzv. "limunadice" i erotika. Na taj način vidimo povećanu potražnju slušalaca, kao i porast broja izdavača koji objavljuju ove vrste knjiga - rekla je za SVT Ana Riklund, menadžer sadržaja u proizvodnji audio knjiga "Bukbit" (Bookbeat). 

Sve veća potražnja za erotskim audio romanima navela je pojedine izdavače da se posvete samo ovoj vrsti žanra. Tako je direktorka marketinga u Forlagu, kompaniji koja se okrenula samo ovoj vrsti žanra izjavila da je audio format savršen kada je u pitanju erotika. 

- Anonimno je. Ne morate da sedite sa koricom koja pokazuje šta čitate. Ovako, niko ne zna šta slušate - rekla je ona za SVT i dodala da su najpopularnije one knjige koje su napisane na eksplicitan način i koje sadrže mnogo seksa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

<a href="https://www.instagram.com/p/Bky871DhKSx/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading" style=" color:#000; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none; word-wrap:break-word;" target="_blank

Servis za strimovanje audio knjiga Storitel (Storytel) zabeležio je znatan porast ove vrste audio literature kod žena. Prema njihovim podacima, broj kupaca raste tokom Dana zaljubljenih i tokom letnjih meseci.

2024 © - Vesti online