Nedelja 03.02.2019.
20:33
Vestionline

Stižu poplave?

Tanjug
Foto: Ilustracija

Zbog jakih padavina i topljenja snega dolazi do naglog porasta vodostaja reka i manjih vodotoka u većem delu Slovenije, uz mogućnost njihovog izlivanja iz korita. Stručnjaci očekuju da bi upravo zbog vodenog talasa iz Slovenije u narednim danima moglo biti dodatnih problema.

U većem delu Hrvatske ovo je jedan od najtoplijih početaka februara u istoriji, javlja HRT, a mediji u Bosni stanje zbog izlivanja reka opisuju kao haotično. U centralnom delu BiH došlo i do prekida saobraćaja na dve saobraćajnice zbog poplave, a vodena bujica odnela je put kod Zenice. 

Poplava je urušila pomoćni most u blizini Bugojna, javlja N1, a lokalni mediji prenose da se urušio pomoćni most na putnom pravcu Bugojno-Novi Travnik. 

U Zagrebu je vodostaj Save u 24 sata porastao za gotovo pet metara i reka se izlila iz svog korita, pripremno stanje odbrane od poplava proglašeno je i u Karlovcu, prenosi Index.hr. 

Hrvatska televizija navodi da je u subotu u Zagrebu izmerena rekordno visoka temperatura na drugi dan februara, i to ne samo od 1949. godine u Maksimiru, gde je prema još neslužbenim podacima bilo 17,1 stepena Celzijusa, nego i na Griču, brdovitom delu grada, gde je izmereno 16,6 stepeni Celzijusa kao nikada na toj meteorološkoj stanici od 1881. godine, od kada se tu beleže podaci. 

2024 © - Vesti online