Nedelja 03.02.2019.
20:12
Vestionline

"Građanin" Gvardiola vs Arsenal: To se desilo posle 82 godine

EPA/ Peter Powell
Pozdrav Gvardiole s Arsenalovim trenerom Emerijem posle derbija

Đozep Gvardiola nastavlja da uzima meru Arsenalu i pošto je u slavnom londonskom timu prošlog leta došlo do smene trenera. Njegov zemljak Unai Emeri i dalje ne zna za pobedu u međusobnom nadmudrivanju, a susret u 25. kolu Premijer lige bio je 12. put da su se u karijerama našli jedan naspram drugog (8-4-0).

Pep je nakrivio kapu i kada su se u prvenstvu sreli 12. avgusta u prvom kolu, prvi put u engleskom fudbalu. Na "Emiratima" je bilo 2:0.

Dva puta pre toga Gvardiola je u prvenstvu oba puta bio uspešniji od proslavljenog francuskog stratega Arsena Vengera, koji je napustio Arsenalovu klupu posle 22 godine. U prošloj sezoni Siti je pobedio kod kuće isto s 3:1 kao danas, a u Londonu s 3:0. Između ta dva meča preslišao je "tobdžije" i u finalu Kupa ligaša na Vembliju s 3:0.

Četiri pobede uzastopce protiv Arsenala u najboljem društvu engleskog fudbala do Gvardiole nije imao ni jedan Sitijev trener posle 1937. u istoriji međusobnih duela, koja počinje krajem XIX veka, to je zapravo pošlo za rukom samo Vilfredu Vajldu od 1935. do 1937. 

2024 © - Vesti online