Nedelja 03.02.2019.
19:29
Vestionline

Nedelja radosti i za "građane" i za "đavole" (VIDEO)

Tanjug/AP
Nemanja Matić u trci za loptu s Lesterovim igračem Portugalcem Rikardom Pareirom

U derbiju kola prvak Mančester siti je na svom stadionu savladao Arsenal, a Mančester junajted je protiv Lestera postigao i petu uzastopnu pobedu u gostima u svim takmičenjima od kako mu je trener Norvežanin Ole Gunar Solskjer. To se "crvenim đavolima" nije dogodilo u eri kluba posle slavnog Škota Aleksa Fergusona.

U oktobru 2012, u njegovoj poslednjoj sezoni na Old Trafordu, Junajted je petu pobedu uzastopce u gostima ostvario na Stamford Bridžu s 3:2. Tri dana kasnije na istom mestu je s Čelzijem odigrao antologijski meč u Kupu ligaša, ali je domaćin bio uspešniji s 5:4. U osnovnom delu igre bilo je 3:3 i to tako što je Belgijanac Eden Azar, koji je i dalje uzdanica "plavaca", postigao gol iz penala u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Junak uspeha "crvenih đavola" protiv Lestera je Markus Rašford, jedini strelac, još u 9. minutu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pogba + Rashford = goals Video reposted Follow us for more: football.addiction.planet #marcusrashford #paulpogba #mufc #leicester

A post shared by JogaBonito (football.addiction.planet) on Feb 3, 2019 at 9:32am PST

Junak Sitijeve pobede je argentinski as Serhio Aguero, koji je postigao sva tri gola za pobedu s 3:1. Njemu je to deseti het-trik od kako je u leto 2011. došao u Premijer ligu, prešavši iz madridskog Atletika u Mančester siti. Više ih ima samo proslavljeni engleski napadač Alan Širer - 11. S devet usamljen na trećem mestu večne liste ostaje Robi Fauler.

Aguero je prvi gol postigao već u 48. sekundi. Niko "tobdžijama" nije zatresao mrežu tako rano posle Pitera Krauča u decembru 2014. Vremešni dugajlija, koji je u ovom zimskom prelaznom roku pristupio Barnliju, što mu je sedmi klub u Premijer ligi, bio je strelac u 19. sekundi, a Stouk je tada savladao Arsenal kod kuće s 3:2.

Londonski tim je na "Etihadu" izjednačio u 11. minutu preko Francuza Lorana Koščelnija, a zatim je argentinski napadač zatresao mrežu u 44. i 61. minutu. Kada je u 80. minutu zamenjen (umesto njega u igru je ušao Brazilac Gabrijel Žezus), primio je gromki aplauz.

U 25. kolu igraće se još jedan meč. U ponedeljak (21 čas) Liverpul je gost Vest Hema na Olimpijskom stadionu u Londonu. Siti mu je s utakmicom više za petama sa samo dva boda manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online