Nedelja 03.02.2019.
17:54
rs.n1info.com

Vodinelić: Sazrela svest da ovako više ne može, imamo imitaciju države

www.mc.rs
Vesna Rakić Vodinelić

Profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union u penziji je kao najveće kršenje Ustava označila "vođenje pregovora o Kosovu, koji moraju biti u nadležnosti Vlade".

Ona nije iznenađena zahtevom za ostavkom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i tvrdi da je "autokratska vlast postala izvor svih problema". Prema njenom stavu, u Srbiji postoje "stvarnost i fikcija" i "strašno nezadovoljstvo, protest i nekakva imitacija države koju imamo".

- Stvarnost čine nezadovoljni, gnevni i poniženi ljudi koji pokušavaju da izraze nezadovoljstvo, tražeći odgovornost. Na drugoj strani je predsednik Republike, koji ignoriše instititucije i državu i popunjava ih autoriranom voljom - ocenila je Rakić Vodinelić.

- Građani razumeju da su upali u blato i da ne mogu više da žive u fikciji u kojoj se osećaju nemoćni i u kojoj se predsednik Vučić ponaša kao vrhovni gospodar, ubeđujući ih da žive život o kakvom on govori - precizirala je ona.

Rakić Vodinelić ukazuje da poruka "smenimo Vučića, a posle će sve biti lakše" predstavlja opasnost, ali misli i "da smo često spremni da potcenjujemo rezultate smene Miloševića".

- Posle toga, Srbija se vratila u Ujedinjene nacije, postala članica Saveta Evrope i aktivirala se u OEBS - podsetila je Rakić Vodinelić, kojoj se čini da je "suviše kratko vreme od Miloševića do danas".

2024 © - Vesti online