Nedelja 03.02.2019.
16:34 >> 16:49h
Vestionline

Borna Ćorić: "Đoković prestiže Federera"

twitter.com/@tennis_photos
Novak Đoković i Borna Ćorić, na turniru u Šangaju prošle godine

Hrvat je trenutno u Italiji, gde trenira sa slavnim stručnjakom Rikardom Pjatijem.

Ćorić se prisetio treninga sa Đokovićem neposredno pred početak Australijan opena, gde je Borna igrao dobro, ali ga je Novak dobio bez većih problema.

- Neverovatan profesionalac. Baš smo trenirali, mislim u četvrtak pre Grend slema i to smo komentarisali ceo tim i ja. Odigrao sam super set, ali sam ga izgubio 6:3. Ceo trening je bio fenomenalan, ali je bio bolji, a ja sam igrao na veoma visokom nivou - rekao je Ćorić.

Bornin odgovor na pitanje da li Novak može da izjednači Federerov rekord od 20 osvojenih Grend slemova će obradovati mnoge srpske navijače.

- Mislim da može, definitivno. Mislim da mirne duše može da igra do 37. godine. Kad ga vidim kako sad trenira i kako pazi na sve, ne vidim zašto ne bi igrao još pet godina, a u tih pet godina mislim da će osvojiti još pet Grend slemova, odnosno šest - dodao je Borna.

Ćorić je prošle godine krenuo da radi sa Pjatijem i to je rezultovalo skokom sa 48. na 12. mesto ATP rang liste.

- Mislim da mi se mentalitet mnogo promenio. Što se tiče tenisa, puno sam mirniji na terenu i ima dosta nekih tehničkih detalja na kojima smo radili i u prošloj predsezoni, a i sada. Piati me vidi kao osvajača Grend slema, koliko sam ga ja shvatio. Naravno, ja se tome isto nadam i znam da je jako dalek put za to i da treba još puno rada - rekao je Ćorić.

2024 © - Vesti online