Nedelja 03.02.2019.
17:11
Vestionline, b92.net

"Gruevski će se vratiti, ali u zatvor"

pixabay.com
Foto: Ilustracija

"Makedonija u sredu dobija svoje mesto u NATO, a kukavica i begunac od pravde Nikola Gruevski će dobiti svoje mesto u zatvorskoj ćeliji", piše u saopštenju stranke aktuelnog premijera Makedonije Zorana Zaeva.

U partijskom saopštenju se navodi da je uspeh Republike Makedonije najveći poraz za Gruevskog, te da "agent Gruevski glumi žrtvu i patološki laže". 

"Građani koji su bile žrtve režimskog i kriminalnog vladanja Nikole Gruevskog odavno su rekli: doviđenja kriminalcu", ističe se u saopštenju SDSM-a. 

Dodaje se da je svima jasno da je aktuelni predsednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski samo marioneta koja smatra da čuva mesto Gruevskom ali, kako navode iz SDSM, najveća kazna za Gruevskog je što je njemu presudio narod, a sada isto će doživeti i njegova marioneta Mickoski. 

"Za Mickoskog učlanjenje Republike Makedonije u NATO je istorijska greška. Pion Mickoski je potvrdio da nije na strani naroda, da nije na strani progresivnih snaga, te da nije na strani celog demokratskog sveta", navodi se u saopštenju. 

Iz SDSM kažu da je aktuelni predsednik VMRO-DPMNE Mickoski potvrdio da čeka svog šefa iz Budimpešte kako bi napravili novi zaverenički plan protiv Makedonije, ali je zaboravio da Gruevski ide u zatvor, dok će on doživeti još jedan izborni poraz. 

"Gruevski može da započne da piše svoje memoare, ali kada bude postao zatvorenik. Vratiće se i izdržće svoju kaznu u skladu sa standardima naše demokratske i napredne zemlje, članice NATO", zaključuje se u saopštenju SDSM.

2024 © - Vesti online