Nedelja 03.02.2019.
13:00
Vestionline, b92.net

Mediji: Vučićevom sinu prete "vešanjem", oglasio se MUP

Tanjug
Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva)

Njemu je S. M. na Fejsbuku uputio pretnju vešanjem na banderi.

Inače S. M. slikao se na Fejsbuku sa automatskim oružjem.

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Biljana Popović Ivković osudila je danas kao monstruoznu "objavu, do zuba naoružanog čoveka sa automatskim oružjem, na društvenoj mreži Fejsbuk u kojoj preti sinu predsednika Srbije Aleksandru Vučiću da će ga obesiti na banderu". 

U saopštenju za javnost, ona je ocenila da je to "direktna posledica politike nasilja i mržnje koje seju lideri Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Trifunović i ostali". 

- Zabrinjavajuće je da se njihov plan i program svodi na buđenje manijaka, ludaka, kriminalaca i polusveta koji su se ustremili na decu i porodicu, direktno ugrožavajući njihove živote. Pretnje smrću i najvulgarnije uvrede članovi porodice predsednika svakodnevno trpe, samo zato što lideri Saveza za Srbiju žele nazad svoje fotelje, privilegije i pljačkanje, mimo izborne volje građana Srbije - ocenila je Popović Ivkovićeva. 

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS, Zorana Mihajlović, osudila je pretnje upućene sinu predsednika Srbije na društvenim mrežama. 

- Posle niza uvreda i verbalnih pretnji predstavnika opozicije upućenih predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, sada imamo najstrašnije pretnje upućene deci i isticanje vešala na protestima, što je nedopustivo. Pozivam nadležne institucije da reaguju i privedu pravdi nasilnike koji prete porodici predsednika Srbije - kaže Mihajlovićeva. 

Ona je istakla da je pravo svakog da podrži ili ne podrži politiku koju vodi Srpska napredna stranka, ali da niko nema pravo da preti nasiljem, naročito deci političkih protivnika 

- U Srbiji mora da prestane stvaranje klime u kojoj je postalo sasvim običajeno pretiti nekome smrću samo zato što se ne slažeš sa njegovom politikom. Politika nije arena za nasilnike, već mesto za borbu ideja i programa. Srbija nije i neće biti zemlja nasilnika i svima koji to čine zna se gde im je mesto - u zatvoru - istakla je Mihajlovićeva. 
 

2024 © - Vesti online