Nedelja 03.02.2019.
08:57
Vestionline, Tanjug

Temperatura i do 18 stepeni, sneg se intenzivno topi

pixabay.com
 

Drugi dan vikenda obeležiće visoke temperature za ovo doba godine, kao i prethodnog dana, što donosi i intenzivno otapanje snega koje može otežavati saobraćaj, dok učestali odroni i mokri kolovozi zahtevaju dodatni oprez za volanom, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama i putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji nema zadržavanja.

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, toplo i vetrovito, uz intenzivno topljenje snega na nadmorskim visinama do 1.500 metara.

Pre podne na jugozapadu, od sredine dana na zapadu i severu, a uveče i tokom noći i u centralnim krajevima mestimično će biti kiše i lokalnih pljuskova.

Vetar će biti umeren i jak, u košavskom području i planinskim predelima olujni, a na jugu Banata i orkanski, jugoistočni, krajem dana u slabljenju.

Najniža temperatura u većini mesta od 5 stepeni na jugu Srbije, do 12 na jugu Banata, a najviša od 15 do 18 stepeni. U Timočkoj Krajini će biti hladnije, sa najnižom temperaturom oko 0, a najvišom oko 9 stepeni.

I u Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, toplo i vetrovito, uveče i tokom noći povremeno sa kišom. Vetar će biti umeren i jak, povremeno i olujni, jugoistočni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura iznosila je oko 11, a najviša će iznositi oko 18 stepeni.

Umereno i potpuno oblačno i hladnije, do četvrtka mestimično sa kišom, na višim planinama sa snegom.

U četvrtak se očekuje postepeni prestanak padavina, a zatim će do kraja perioda biti uglavnom suvo.

2024 © - Vesti online