Subota 02.02.2019.
18:18 >> 19:21h
N1, Kossev, Vestionline

Završen protest "1 od 5 miliona" u Kosovskoj Mitrovici, među okupljenima i sveštenici (FOTO, VIDEO)

facebook.com/Kossev
 

Stotinak građana je prošetalo do mesta gde je stradao Oliver Ivanović, gde su zapaliti sveće.

Cilj protestne šetnje bio je, kako kažu organizatori, da se stanovnici severne Mitrovice i severa Kosova, ali i ostalih sredina sa većinski srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji, solidarišu upravo sa ljudima i njihovim zahtevima u ostatku Srbije koji već nedeljama protestuju.

Kako navodi Kossev, među okupljenima su bili i najstariji sin Olivera Ivanovića, Nikola Ivanović, supruga Olivera Ivanovića, Marina Ivanović, Rada Trajković, bivši narodni poslanik, Dragiša Đoković, Nenad Radosavljević i troje aktivista Lokalnog fronta iz Kraljeva.

Nakon što je na društvenoj mreži Tviter objavio da će u Kosovskoj Mitrovici biti održan prvi protest "1 od 5 miliona“, Marku Jakšiću, odborniku SDP-a u SO Severna Mitrovica, upućena je pretnja. Osoba koja se na Tviteru potpisuje kao "Balkanfox" napisala je Jakšiću da ga "treba obesiti na sred Terazija za primer". Nakon toga, Marko Jakšić je podno ostavku na tu funkciju.

Jakšić je rekao da "protest ima za cilj da pošalje poruku svima, a u prvom redu vlastima u Beogradu da oni koji budu tu imaju pravo da slobodno iznose svoje mišljenje i stavove, i da makar bili u apsolutnoj manjini, zbog toga nikada više neće trpeti posledice u vidu pretnji, otkaza, razbijenih glava, zapaljenih automobila ili da prođu kao Oliver Ivanović”.

Kako javljaju korisnici društvenih mreža, na protestu je bio prisutan veliki broj medija i policije, a među okupljenima bila su i dva sveštenika.

2024 © - Vesti online