Subota 02.02.2019.
15:00
K. Marković - Vesti

Brenu oduševilo meso kengura!

Privatna arhiva
Dragi gosti: Milica Crnčević, Lepa Brena, Miodrag Popović i Boba Živojinović

Smešten u izuzetno mirnom delu grada, pored poznatog jezera u Albert Parku, gde se svakog marta održavaju trke Formule jedan, restoran je svojom evropsko-mediteranskom hranom osvojio i mnoge fudbalere, glumce, estradne zvezde, poslovne ljude. Naravno, to je sada i mesto na koje redovno svraćaju teniseri, pogotovo iz Srbije.

Kanadski teniser crnogorskog porekla Miloš Raonić uspeo je da ove godine dogura do četvrtfinala Australijen opena. Poznat je kao jedan od retkih sportista koji sa sobom vodi i ličnog kuvara. Tako je bilo i ove godine, sa svojim timom iznajmio je kuću u Turaku, gde mu je kuvar pripremao sva njegova omiljena jela. Ipak, kao i kad je svaki put dolazio u Melburn, nije mogao da se odrekne naše hrane.

- Miloš u naš restoran poslednjih pet šest godina i konstantno, od prvog dana otvaranja restorana, nakon novogodišnjih praznika, dođe da proba naše ćevape. Takođe je veliki ljubitelj moje baklave... Čim je došao u Melburn odmah je napravio rezervaciju preko interneta i došao sa svojom devojkom. Dok je bio u Melburnu od 9. januara dolazio je u restoran svako drugo veče na večeru - kaže Miodrag Popović, iskreno vrujuću da su Miloševom uspehu u Melburnu verovatno pomogli i - ćevapi.

Zbog prijateljstva koje je izgradio sa porodicom Miloša Raonića, Popović je sada redovan gost u njegovoj teniskoj loži i zajedno sa njegovim timom pružao mu je podršku sa tribina "Rod Lejver arene".

Privatna arhiva
Prijateljstvo: Sa Milošem Raonićem i njegovom devojkom ispred restorana

- Zbog Novaka smo prilagodili naš jelovnik koji gostima nudi vegansku hranu i jela bez glutena - ističe ponosno Popović.

Novak, međutim, još nije stigao da poseti ovaj restoran. U finišu Australijen opena sve je bilo spremno da konačno dočekaju i Noleta, koji je na večeri trebalo da se vidi sa ostalim našim teniserima. Međutim, do toga nije došlo zbog obaveza oko održavanja sastanka rukovodstva udruženja tenisera...

- Viktor Troicki je ove godine došao sa grupom naših tenisera, trebalo je da im se pridruži i Novak Đoković, ali zbog obaveza je morao da otkaže. Svima nam je bilo žao zbog toga - kaže Popović.

Privatna arhiva
Čekajući Novaka: Miodrag sa srpskim teniserima

Konkurencija u melburnškom ugostiteljstvu je surova, gotovo svakog dana se jedan restoran otvori, a jedan zatvori...

- Ovaj grad, verovatno, posle Njujorka ima najveći broj restorana na svetu. Vrlo je teško uspeti, a ako se i dođe do uspeha to se postiže samo upornošću, kvalitetom i vrhunskom uslugom. A to treba svakodnevno održavati. Teško je biti uspešan u gradu sa toliko restorana i u takvoj konkurenciji - priznaje Popović.

Nije lako doći do ugostiteljskog kadra bez kojeg nema ni uspeha u ovoj branši.

- Tačno, to je najteži deo u ovom poslu imati dobru ekipu i dobre radnike. Treba ih konstantno obučavati i to je najteži deo naše profesije. Uspevam da se nekako borim sa tim, moja porodica mi zaista mnogo pomaže i ako to uspem, možda će to biti mnogo lakše - kaže naš ugostitelj.

Za vreme naše posete u restoranu na večeri je bila i Lepa Brena sa porodicom i članovima orkestra s kojim je nastupala u Australiji.

Privatna arhiva
 

- Došli su kod nas sa organizatorima njihove australijske turneje, bratom i sestrom Milanom i Milicom Crnčević, sa kojima zaista imamo lepu saradnju. Želeli su da probaju naš roštilj, a Brenu smo nagovorili, i pored njene sumnjičavosti, da proba i meso kengura. Probala je i oduševila se. Kod nas često gostuju muzički asovi iz stare Jugoslovije. Nedavno nam je bio i Željko Samardžić.

Pisao i "Njujork tajms"

Prošle nedelje je i ugledni "Njujork tajms" u svom članku, koji se bavi uspesima Novaka Đokovića, pisao i o Miodragu Popoviću i njegovom restoranu zbog prijateljskih odnosa sa teniserima.

Jer, osim Viktora Troickog, koji je ovog puta bio u gostima, kod Popovića su redovni gosti bili i Jelena Janković, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević...

Fudbalsko poselo

Proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković organizovao je u tri australijska grada kamp "Deki5", a boravak u Melburnu iskoristio je i da svrati u Mediteraneo, gde je, zajedno sa asom Sidneja Milošem Ninkovićem i popularnim beogradskim TV voditeljom Ivanom Ivanovićem proveo veče u izuzetno dobrom raspoloženju.

Privatna arhiva
Vesela družina: Fudbalske legende Dejan Stanković i Miloš Ninković i TV voditelj Ivan Ivanović
2024 © - Vesti online