Petak 01.02.2019.
23:33
Vestionline

Sudije, Micov i Naneli posle produžetka dobili Gran Kanariju

EPA/Elvira Urquijo A.
Košarkaši Armanija na tajm-autu, trener Simone Pjaniđani

Fenomenalni Vladimir Micov sa 24 i najnovije pojačanje Džejms Naneli sa 22 poena (prvo poluvreme završio sa 0 poena), ali i sudije sa nekoliko diskutabilnih odluka u samoj završnici, doneli su Armaniju novu pobedu u ovoj evroligaškoj sezoni.

Gran Kanarija je vodila tokom prvog poluvremena, ali je tim iz Milana preuzeo inicijativu u drugom i tokom četvrte četvrtine imao i šest poena prednosti.

Armani je vodio, a onda je usledila nesmotrena reakcija Majka Džejmsa, koji je dobio petu ličnu grešku, a onda ušao u sukob sa sudijama čime je zaradio tehničku grešku i napravio totalno nepotreban problem svojoj ekipi.

Španci su uspeli da se vrate u život, da dođu do prilike za produžetak, a do njega su došli nestvarnom trojkom Markusa Eriksona iz trka.



Na sreću po Džejmsa i italijanski tim Armani je u produžetku došao do pobede, ali drami nije bilo kraja na Kanarskim ostrvima. Armani je došao do prednosti, a Gran Kanarija je vezala nekoliko trojki. Naneli je bio neumoljiv sa linije penala, ali je promašio bacanje na 106:104 i ostavio šest sekundi domaćinu da dođe do čuda.

Erikson se namestio sa veljike razdaljine, ali ovoga puta nije bio precizan.

Džejms je, ako izuzmemo gaf iz četvrte četvrtine, odigrao odličan meč i na kraju imao 22 poena, pet skokova i šest asistencija. Vladimir Micov postigao je 24 poena, dok je Džejms Naneli ubacio 22 poen. Nemanja Nedović nije igrao zbog povrede.

Bolji od ostalih u Granki bio je Erikson sa 28 poena, a pored njega dvocifreni su bili Klevin Hena sa 12 i Di Džej Stroberi sa deset poena.

Evroliga, 21. kolo:

Petak:

CSKA Moskva - Budućnost 99:69
Darušafaka - Real Madrid 82:86

Panatinaikos - Anadolu Efes 88:75
Gran Kanarija - Armani Milano 104:106

Četvrtak:

Bajern - Fenerbahče 90:86
Baskonija - Makabi 97:73
Olimpijakos - Barselona 55:76
Himki - Žalgiris 74:64

2024 © - Vesti online