Četvrtak 05.08.2010.
18:34
Tanjug

Rudari, srećan vam praznik!

Samopregornim radom, rudari Srbije daju nemerljiv doprinos razvoju zemlje i pokazuju da se i u teškim uslovima mogu postići dobri proizvodni rezultati, poručio je on.

Savez samostalnih sindikata Srbije nastaviće borbu za poboljšanje uslova rada, materijalnog i socijalnog statusa, podizanje životnog standarda, zaštitu životne sredine i veću brigu za bezbednost rudara, navodi se u Orbovićevoj čestitki.
 

Čestitao i Škundrić

Strateški ekonomski interes Srbije je da sačuva postojeće i otvori nove rudnike, ocenio je ministar rudarstva i energetike petar Škundrić u čestitki povodom Dana rudara, 6. avgusta, dodavši da je taj cilj ostvariv samo pod uslovom da povećamo javna i privatna ulaganja u taj sektor.


Budućnost rudarstva je u novim investicijama - otvaranju novih rudnika, a time i novih radnih mesta, povećanju produktivnosti, većoj socijalnoj sigurnosti i boljim uslovima rada, uz primenu znanja, svetskih standarda i moderne tehnologije, navodi se u čestiki, u kojoj se ocenjuje da je novi investicioni ciklus u srpsko rudarstvo već započet.


Broj zahteva za istražna prava raste iz godine u godinu, što je siguran putokaz da smo na dobrom putu, naveo je Škundrić, podsećajući da više od 24.000 porodica u Srbiji živi od rudarstva.


"Neophodno je da stvorimo sve potrebne preduslove za povećanje njihove bezbednosti i sigurnosti na radu. Nadamo se da će rudarski poziv ostati izazov i za generacije koje dolaze", navodi se u čestitki, koja se završava rudarskim pozdravom: Srećno!
Dan rudara, 6.avgust, u Srbiji se proslavlja u više od 300 aktivnih rudnika.

2024 © - Vesti online