Petak 01.02.2019.
21:37
Vestionline

Minus 30 u Moskvi, Real "jedva" sa Dačkom (VIDEO)

Euroleague.com
Nando De Kolo, najefikasniji u domaćem timu

Budućnost je pretrpela novi težak poraz u ovosezonskom izdanu Evrolige, ukupno 15, čime im se CSKA osvetio za poraz u Podgorici.

Gosti su se dobro držali u prvom poluvremenu i imali čak i rezultatski egal. Moskovljani su imali dvocifrenu prednost, ali se tim Jasmina Repeše vratio u život i na poluvreme otišao sa pet poena zaostatka.

U nastavku igre na terenu je postojala samo jedna ekipa. CSKA je dominirala, Budućnost je totalno "potonula" i razlika je rasila i rasla, a domaćin se nije zaustavljao sve do isteka vremena i na kraju slavio sa izuzetno ubedljivih 30 poena prednosti.

Ubedljivo najbolji u pobedničkom sastavu bio je Nando de Kolo sa 26 poena, te po sedam skokova i asistencija. Pratili su ga Danijel Heket sa 17, Serhio Rodriges sa 14 i Kajl Hajns sa 11 poena.

Kod Podgoričana jedini dvocifreni bili su Noris Kol sa 11 i Džejms Bel sa 10 poena. Filip Barović imao je devet poena, isto koliko i Petar Popović.

Real je dominirao u prvom poluvremenu i na pauzu otišao sa 15 poena prednosti. Pred poslednjih deset minuta Madriđani su takođe imali ubedjivu prednost, od 13 poena, ali je Dačka mnogo bolje zaigrala u četvrtoj četvrtini.

Turski predstavnik je velikom serijom uspeo da izjednači na 82:82, ali do kraja nije postigao nijedan poen i pobeda je pripala "kraljevskom" timu.

Trej Tompkins i Entoni Rendolf imali su po 15 poena, Džejsi Kerol je dodao 12, Klemen Prepelič deset, a Fakundo Kampaso devet poena i pet uspešnih dodavanja.

Na drugoj strani najbolji je bio Toni Daglas sa 27 poena, dok je potrebno zabeležiti i dabl-dabl Džeremija Evansa od 18 poena i 12 skokova.

2024 © - Vesti online