Petak 01.02.2019.
14:00
Vestionline

Barselona - Real u polufinalu španskog kupa

EPA/Enric Fontcuberta
Još jedno poglavlje večitog derbija španskog fudbala: Serhio Ramos i Kazemiro pokušavaju da ukrote Barseloninog golgetera Luisa Suareza na prošlom meču u prvenstvu

Za nepun mesec večiti derbi španskog fudbala biće igran tri puta, a dvaput u tri-četiri dana. Barselona će dočekati Real u prvoj utakmici polufinala 7. februara. Dan ranije Betis je domaćin Valensiji. 

Revanši su 26. i 27. februara, a 2. marta španski prvak je opet gost na stadionu "Santijago Bernabeu" u Madridu u utakmici prvenstva. Kada su se najljući rivali sastali u oktobru na Nou Kampu, domaćin je ubedljivo pobedio s 5:1, a urugvajski napadač Luis Suarez bio je trostruki strelac.

Finale je 25. maja baš na Betisovom stadionu pa će "zeleno-beli" imati veliki motiv u susretima s Valensijom.

U međuvremenu oba španska velikana odigraće i prve mečeve u osmini finala Lige šampiona. Real je gost Ajaksa 13. februara, a Barselona, četvorostruki uzastopni pobednik nacionalnog kupa, ide na megdan Lionu nedelju kasnije.

Real i Barselona su se poslednji put sreli u kupu pre pet godina. "Kraljevski klub" je pobedio u finalu na Valensijinoj Mestalji s 2:1. Sezonu ranie sastali su se u polufinalu i opet je uspešniji bio madridski tim. Pred njegovom publikom je bilo 1:1, a u revanšu 3:1 za Real, kome je gradski rival Atletiko zatim zagorčao finale na produžetke na stadionu "Santijago Bernabeu" s 2:1..

2024 © - Vesti online