Petak 01.02.2019.
18:15
Z. Mirković - Vesti

Pesme, skeč i crteži

Z. Mirković
Slavski običaj: Učenici upalili sveću i lomili kolač

Učenici sva tri bečka razreda sa nastavnicama, Aleksandrom Tanasković, Vesnom Špirić i Suzanom Milovanović, pripremili su poseban program povodom školske slave te su se u duhu svetosavlja smenjivale brojne recitacije. Izveden je i skeč pod nazivom "Sveti Sava i golubica".
Priredbi je prisustvovala i grupa Male pričaonice iz 16. bečkog okruga, koju vodi nastavnica Ivana Milovanović, a najmlađi učesnici su svojom recitacijom pesme "Dobro se dobrim vrati" naročito oduševili prisutne.

Z. Mirković
Izveden skeč o svetitelju

Posle svečanog programa usledile su zanimljive radionice, koje je zajedno sa svojim razredom osmislila domaćica ovogodišnje proslave, nastavnica Aleksandra Tanasković.
Đaci su imali priliku da učestvuju u kvizu znanja i na taj način provere koliko poznaju Svetog Savu. Najmlađi su uživali u slikarskom kutku, gde su mogli da naslikaju portret Svetog Save ili oboje neki od brojnih crteža o Svetom Savi.

Roditelji doneli đakonije

Pored Srpske pravoslavne crkve i Prosvjete, proslavu Svetog Save su podržali i roditelji đaka Prosvjetine škole srpskog jezika i Male pričaonice i brojnim ukusnim đakonijama upotpunili slavlje.

 

2024 © - Vesti online