Petak 01.02.2019.
09:42
Vestionline

Tači: SAD podržavaju Prištinu

EPA/Stringer
Hašim Tači

"Naše prijateljstvo biće večno"

"Razgovarao sam sa Vesom Mičelom. Kosovo je jedinstveno i potpuno svesno istorijske prilike da se postigne konačni, sveobuhvatni, pravnoobavezujući sporazum koji će omogućiti napredak u pomirenju sa Srbijom i naš put ka članstvu u evro-atlantskoj porodici naroda", napisao je Tači na Tviteru.

On je na svom fejsbuk profilu napisao da je sa Mičelom dogovorio da SAD podrže Prištinu u postizanju konačnog sporazuma.

"Dogovorili smo se da nastavimo našu posvećenost poslednjoj fazi dijaloga između Kosova i Srbije. Sve američke institucije podržavaju Republiku Kosovo za postizanje sveobuhvatnog sporazuma koji će na kraju doneti mir i dugoročnu stabilnost zapadnom Balkanu. Kosovo je jedinstveno i potpuno svesno ove istorijske prilice", napisao je Tači.

RTK je prenela da je Tači Boltonu obećao da će Kosovo ostati odgovorno i da će biti jedinstveno u nastavku dijaloga, kao što je zatražio predsednik Tramp.

"Popodne sam imao telefonski razgovor sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD, ambasadorom Džonom Boltonom. Razgovarali smo o dijalogu između Kosova i Srbije, kao i o trajnom (večnom) prijateljstvu sa SAD", napisao je na Tviteru.

Kako je rekao, ubeđen je da će se dijalog uskoro nastaviti i da će se okončati sveobuhvatnim sporazumom, rezultat čega će biti obostrano priznanje i učlanjenje u NATO, EU i UN. 

"Kosovo je uvek bilo na strani SAD i naše prijateljstvo biće večno", napisao je Tači.

2019 © - Vesti online