Četvrtak 31.01.2019.
19:00
I.Subić

MALO TENISERA IMA PROTIV NOVAKA POZITIVAN SKOR

Samo dvanaestorica bolji od najboljeg!

Tanjug/AP
Novak ima pozitivan skor protiv Nadala 28:25

Malo je tenisera na planeti koji mogu da se pohvale da imaju pozitivan skor protiv Novaka Đokovića u međobnim duelima.

Tačnije, samo 12 tenisera, što aktivnih, što bivših, mogu da se pohvale da su bolji. Jedan od njih je i zemljak Filip Krajinović koji je Đokovića pobedio u četvrtfinalu Srbija opena 2010. Istini za volju, taj meč nije odigran do kraja, pošto je posle prvog seta koji je Krajinović dobio sa 6:4, Nole bio prinuđen da preda meč jer se nije osećao dobro.

Osim njega bolji u međusobnim duelima od aktivnih tenisera je Japanac Taro Danijel koji ga je dobio prošle sezone na mastersu u Indijan Velsu u prvom kolu, ali podsećanja radi Đokovič se tad tek vraio na teren posle operacije lakta.

Češki teniser Jirži Veseli je još jedan igrač koji sa ponosom možda kaže da je savladao Novaka u jedinom dosadašnjem susretu, u drugom kolu Monte Karla 2016. kad je bilo 2:1 u setovima. Njih dvojica je trebalo da odmere snage i na US openu iste sezone, ali se 25-godišnji momak iz Pribrama predao pre početka, 괯 se ne računa u ukupnom skoru.

Talentovani 20-godišnji Grk Stefanos Cicipas, polufinalista Australijen opena, takođe ima pobedu, a nema poraz protiv osvajača 15 Grend slem titula u karijeri. Njegov trijumf još više dobija na značaju, ako se ima u vidu to da je jedini koji je uspeo da savlada Srbina u periodu od Vimbldona do mastersa u Šangaju prošle godine, kad je Nole zabeležio sve pobede. To se desilo u Kanadi, posle tri odigrana seta.

Jedan od onih koji ima čak dva trijumfa više u odnosu na Novaka je kontroverzni Australijanac Nik Kirjos, koji je u jednoj kalendarskoj sezoni dva puta dobio našeg asa. Najpre u Indijan Velsu, a potom i u Akapulku 2017. godine

Đoković je do kraja svoje karijere ima šansu da sve gore nabrojane igrače prestigne kad je u pitanju međusobni skor. Jedino su male šanse da to uradi sa gorostasom iz Hrvatske Ivom Karlovićem koji se nalazi na zalasku karijere, a vodi protiv Novaka sa 2:1.

Oni koje Đoković sigurno neće moćo da pretekne su Endi Rodik, Marat Safin, Fernando Gonzales, Filipo Volandri, Denis van Šepingen i Antoni Dupui koji su odavno okončali bavljenje "belim sportom", a takođe su bili bolji od Đokovića u međuobnim okršajima.


Šampion šampiona

Đoković je mnogo bolji u međobnom skoru protiv svih pet tenisera koji su od 2010. na ovamo osvajali Grend slem pehare. Protiv Rafela Nadala vodi 28:25, Rodžera Federera 32:27, Stana Vavrinke 19:5, protiv Endija Mareja 25:11 i Marina Čilića 17:2.






 

2024 © - Vesti online