Petak 01.02.2019.
02:00
D. Jovičić - Vesti

Svetosavsko putujuće pozorište

D. Jovičić
Učenici i mali folkloraši u klubu Sloga

Prvi put su u Manhajmu deca izvela predstavu "Život Svetog Save" sa tekstom koji je pisala nastavnica Srpske dopunske škole Ksenija Gaćinović. Svoj nastup imao je i dečji folklor Sloge.

Na posebnoj svečanosti koja je bila organizovana u Štutgartu deca iz Manhajma i drugih gradova takođe su izvela svoju predstavu. Učenici su kroz muzičko-scensko-dramski nastup približila svima život Svetog Save od njegovog ranog detinjstva do monaškog života.
Oduševljeni roditelji žele sličan sadržaj i sledeće godine.

Autor teksta, nastavnica Ksenija Gaćinović kaže da su ona i đaci želeli da naprave iskorak u kvalitetu prezentacije onoga što se radi u Srpskoj dopunskoj školi.

D. Jovičić
Nastavnici i đaci iz Manhajma, Hajlbrona i Švebiš Hala

- Predstava je zahtevna sama po sebi, ali smatram da su deca svojom glumom približila Svetog Savu i odraslima i vršnjacima. Malo više truda i angažovanja roditelja oko dovođenja dece i zainteresovanost dece doveli su do ovako kvalitetne predstave. Ovom prilikom zahvaljujem i deci i roditeljima iz Manhajma, Hajlbrona i Švebiš Hala, koji su odvojili vreme i decu doveli do Štutgarta, kako bi nastupali sa ostalim učenicima .Time smo na neki način postali putujuće pozorište.

 

2024 © - Vesti online