Četvrtak 31.01.2019.
12:29
Vestionline, b92.net

Đoković: Rolan Garos je prva šansa za sva četiri slema u godini

EPA-EFE
Novak Đoković: Rolan Garos mi je velika motivacija

Srpski igrač osvojio je 15. Grend slem u karijeri, pošto je u nedelju u finalu savladao Rafaela Nadala u tri seta.

-  Gren slemovi su najveći događaji koje imamo u tenisu. Naravno da želite da igrati najbolje na njima, ali u isto vreme ne smemo zaboraviti na ostale turnire koji su takođe veliki, kao što su Mastersi iz 1000 serije - rekao je Đoković u Nici. 

Novak sada u svom vlasništvu ima poslednja tri Gren slema (Vimbldon, US open, Australijan open) i u Parizu ima šansu da u isto vreme ima sva četiri velika turnira. 

- Sledeći je Rolan Garos, ali on je tek krajem maja. Ima dosta vremena do tad, imam da odigram još dosta turnira na betonu i šljaci. Sezona je dugačka, ali radujem se takmičenju, pre svega se radujem mom oporavku, punjenju baterija. Koliko je važno odmoriti se, isto tako je važno i trenirati - kazao je srpski teniser. 

Novak ističe da je Otvoreno prvenstvo Francuske velika motivacija za njega jer ima mogućnost da bude vlasnik sva četiri Gren slema u isto vreme. 

- Ovo je tek početak sezone, a da li ću uspeti da budem u posedu sva četiri u isto vreme – ne znam..Imaću šansu na Rolan Garosu i očigledno da mi je to velika motivacija - zaključio je Đoković. 

Sledeći turnir na kojem bi naš teniser trebalo da učestvuje je Masters u Indijan Velsu koji je Novak osvajao pet puta.

2024 © - Vesti online