Četvrtak 31.01.2019.
11:32
Vestionline

Del Potro: Pričao sam sa Novakom u svojim najtežim momentima

EPA/Wu Hong
Huan martin del Potro: Naučio sam da uživam kada sam naučio kako da patim

- Iznenadilo me je to što mi je Đoković poslužio kao primer za povrede. Bilo je veoma emotivno. Pričali smo mnogo tokom prvih šest meseci (prošle godine), zato što to je bio najteži trenutak...- rekao je Del Potro, a prenosi "Tennisworldusa".

Del Potra prate veliki problemi sa povredama, koji su omeli da bude uspešniji. Šaljivo se nadovezao, kako je on zaslužan za Đokovićev grandiozan pvratak na vrh.

- Na neki način žalim što sam mu davao savete jer sada pobeđuje sve. Ali on zaslužuje sve ovo, on je sjajan primer tenisera. 

I pored svih nedaća, Argentinac je četvrti reket ATP liste. Ističe kako je naučio da uživa u tenisu i da su mu navijači davali podsticaj.

- Naučio sam da uživam kada sam naučio kako da patim. Tokom 2016. godine tenis me je potpuno promenio, uživao sam, bio sam pun emocija kao nikada pre svih povreda. Upoznao sam svoju unutrašnju snagu, takođe i ta povezanost sa navijačima. Znate, teško je sportisti na ovako visokom nivou da otvori srce...- rekao je Del Potro, koji nije zaigrao na početku sezone zbog problema sa kolenom.

2024 © - Vesti online