Sreda 30.01.2019.
23:11
rts.rs

Uskoro potpisivanje ugovora između "Srbijagasa i "Gasprometa"

youtube.com/Insajder Video
Aleksandar Antić

Tema današnjih razgovora bila je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa dve gasne kompanije - JP "Srbijagas" i "Gaspromet" Pale, kako bi dve strane nesmetano nastavile sa razvijanjem zajedničkih gasnih projekata.

Republika Srpska i Republika Srbija imaju dobru saradnju u oblasti gasa, a sigurnost u isporuci tog energenta izuzetno je značajna za budući privredni razvoj.

Kada je reč o uređenju odnosa "Srbijagasa" i "Gasprometa", vlade Srpske i Srbije dale su saglasnost u vezi sa uređenjem i rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa između dva pomenuta preduzeća.

Na današnjem sastanku usaglašena su otvorena pitanja iz Nacrta ugovora između "Srbijagasa" i "Gasprometa" koji će, nakon pravno-tehničke redakcije, biti potpisan u prisustvu dvojice ministara energetike u Banjaluci, u najkraćem mogućem roku. 

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Republike Srbije Mirjana Filipović, pomoćnici ministra Republike Srpske Slavica Bogdanović, Milan Baštinac i Milenko Todorović, direktori gasnih kompanija Dušan Bajatović i Milomir Draganić i predsednik Saveta Agencije za energetiku Republike Srbije, Dejan Popović.

2024 © - Vesti online