Težak usud ne da mira

Privatna arhiva
Anđelka Todorović sa decom

- Prema želji ovog plemenitog čoveka kupila sam deci šta im je bilo najpotrebnije, platila sam čak i ratu za ekskurziju srednjem sinu Davidu, namirnice i sebi jednu toplu jaknu, jer to nisam imala, a jedan deo i ostavila za predstojeći pregled najstarijeg sina Dimitrija u Nišu. Teško mi je da pronađem prave reči koliko sam samo zahvalna tom divnom čoveku. Njegova pomoć neizmerno nam je značila da rešimo bar deo nedaća koje nas svakodnevno pritiskaju, jer od socijalne pomoći čovek ne može da preživi. Slavku želimo dobro zdravlje i svaku blagodat od Gospoda. Da ga sreća prati na svakom koraku - rekla je u dahu Anđelka.

Priznaje i da je ozbiljno zabrinuta za zdravstveno stanje sina Dimitrija, koji je mentalno zaostao i zbog koga sve češće ima velikih problema.

- Njegovo ponašanje iz dana u dan je nepredvidivije. To kroz šta sve prolazim ne bih nikome poželela. Strahujem i od toga da ne povredi mlađu braću. Često ima ispade u kojima povređuje i samog sebe. Gledati kako ti dete pati, a nisi u mogućnosti da mu pomogneš, teško je samo po sebi, pri tome podršku nemam ni od koga. Zato moram što pre da ga vodim u Niš. Već sam zakazala pregled i po svemu sudeći moraće neko vreme da provede tamo na detaljnim pregledima, jer on sada nema adekvatnu terapiju koja bi držala pod kontrolom njegovu bolest - ispričala je Anđelka samo delić golgote kroz koju prolazi.

Bolest deteta najveća muka

Nesrećna Anđelka Todosijević, majka Dimitrija (12), Davida (8) i Mateje (5) živi sa ostarelim ocem i nepokretnom tetkom, a majku nema. Svi zajedno žive od socijalne pomoći i tetkine male penzije koja jedva da je dovoljna za najosnovnije životne potrebe. Nisu u mogućnosti ni da srede kuću koja propada, a ponekad nemaju ni za osnovne životne namirnice. Zbog bolesti sina Anđelka ne može da radi i to predstavlja jedan od najvećih problema zbog kojih ne mogu "napred" niti da se izbore za svoje bolje sutra.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online