Sreda 30.01.2019.
12:45
Kossev

Pretnje Marku Jakšiću zbog protesta u Kosovskoj Mitrovici

Twitter
Marko Jakšić

Osoba koja se na Tviteru potpisuje kao „Balkanfox“ uputila je pretnje Jakšiću.

- Tebe druže treba obesiti na sred Terazija za primer. Sram te bilo deliš narod samo im na svu muku još i to treba dole. Ko da je njima do politike. Je li to činiš uslugu Albancima??? Bože me sačuvaj šta radite!!!!!! - napisao je korisnik "Balkanfox".

U izjavi za RTV Kim, Marko Jakšić kaže da je prijavio pretnje.

- U današnje vreme bilo kome pretiti vešanjem na Terazijama, posle onoga što se desilo Oliveru, izaziva razloge za zabrinutost, pa sam sadržinu istog tvita prosledio Tužilaštvu za Visokotehnološki kriminal u Beogradu i očekujem njihovu reakciju, jer se u 21. veku politička neslaganja rešavaju argumentima a ne vešalima - kaže Jakšić.

Inače, odbornik Jakšić je sinoć najavio da će u subotu u 18 sati biti održan protest u Kosovskoj Mitrovici kako bi se stanovnici ovog grada i drugih sredina na Kosovu solidarisali sa narodom u centralnoj Srbiji i njihovim zahtevima koji nekoliko nedelja protestuju u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Kragujevcu, ali i drugim gradovima.

Protest je danas prijavljen Kosovskoj policiji.

Jakšić kaže da "protest koji će se održati u subotu ima za cilj da pošalje poruku svima, a u prvom redu vlastima u Beogradu da oni koji budu tu imaju pravo da slobodno iznose svoje mišljenje i stavove, i da makar bili u apsolutnoj manjini, zbog toga nikada više neće trpeti posledice u vidu pretnji, otkaza, razbijenih glava, zapaljenih automobila ili da prođu kao Oliver Ivanović".

Zahtevi nisu ništa drugačiji od onih u ostalim gradovima u Srbiji, od kojih je najznačajniji da se otkriju počinioci i nalogodavci Oliverovog ubistva, istakao je Jakšić.

2024 © - Vesti online