Sreda 30.01.2019.
10:42
Vestionline, Tanjug

Veselji kandidat za premijera vlade Kosova?

EPA//Valdrin Xhemaj
Kadri Veselji

Kad god da budu raspisani izbori na teritoriji Kosova, Veselji kaže da je njegova stranka spremna i da će nastuiti sama, a on će, kaže, biti kandidat za premijera.

- DPK će ići na izbore, ja ću se kandidovati za premijera. Naporno radim na programu. Mi poštujemo svaku stranku, ali težimo da dobijemo još veće poverenje građana. Radimo radikalne reforme - rekao je Veselji gostujući na tv Dukađini, prenose prištinski mediji. 

Korumpirani političari više neće imati šansu, kazao je Veselji ne precizirajući na koga pritom misli. Građani, kazao je, moraju to da shvate i na izborima pomognu institucijama da rade još bolje. 

U Prištini, odnosno koaliciji na vlasti sve češće se pominje raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, zbog krize izazvane, pre svega, nametanjem 100 odsto uvećanih taksi na proizvode iz Srbije i BiH, što je izazvalo raskol medju stranačkim partnerima. 

Veselji je, naime, u ponedeljak rekao da bi tu vladinu meru trebalo ukinuti privremeno na 120 dana, ali se tome usprotivio premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj. 

Haradinaj je juče rekao da je i ranije čuo tu Veseljijevu ideju, ali da se on sa njom ne slaže. Upozorio da će, ako izbori budu raspisani, takse na proizvode iz Srbije i BiH ostati do leta.

2020 © - Vesti online