Sreda 30.01.2019.
08:22
Vestionline, Tanjug

Maduro: Spreman sam

EPA/Cristian Hernandez
Nikolas Maduro

- Spreman sam da sednem za pregovarački sto sa opozicijom i razgovaram zbog dobrobiti Venecuele, mira i njene budućnosti - izjavio je Maduro u intervjuu za rusku agenciju RIA, prenosi Rojters.

O mogućnosti posredovanja neke treće zemlje, Maduro je rekao da ima "nekoliko vlada, svetskih organizacija, koje su iskazale njihovu iskrenu zabrinutost za ono šta se dešava u Venecueli", kao i da su pozvali na dijalog.

Maduro je istakao da je ruski predsednik Vladimir Putin pružio Venecueli podršku na svim frontovima i da je Karakas na tome zahvalan.

- Putin nam daje podršku na svim nivoima i mi smo je primili sa velikim zadovoljstvom i zahvlanošću - kazao je Maduro.

Maduro je američke sankcije uvedene venecuelanskoj naftnoj kompaniji PDVSA nazvao nelegalnim.

Karakas ulaže sve napore da stabilizuje privredu Venecuele, naveo je Maduro.

Venecuela se našla u novoj političkoj krizi otkada se Huan Gaido, lider opozicije u toj državi, proglasio za privremenog predsednika u sredu.

Glavni tužilac Venecuele Terek Vilijam Sab zatražio je juče Gaidu zabrani izlazak iz zemlje, na osnovu krivične istrage o njegovim antivladinim aktivnostima.

Tužilac je na državnog televiziji rekao da je istraga protiv Gaida potrebna zbog "različitih nasilnih incidenata isprovociranih u zemlji od 22. januara", dan pre nego što se proglasio za privremenog predsednika.

Takođe je optužio Gaida da pomaže stranim zemljama da se mešaju u unutrašnje stvari Venecuele.

2024 © - Vesti online