Sreda 30.01.2019.
01:30
A. Šišić - Vesti

Prva pomoć za domaćice: Kolači za pet minuta

pixabay.com
 

Ipak, jutjuberi su se potrudili da odgonetnu nekoliko recepata za slatkiše koji se prave brzinom svetlosti. Najjednostavnija poslastica su banane prelivene čokoladom. Potrebno je da se banane oljušte i iseku na kolutove, a zatim preliju otopljenom čokoladom po izboru. Treba zabosti čačkalice u ovo čoko voće i staviti ga u frižider, a kada gosti stignu poslužiti kao kanape.
Kolači koji izgledaju kao da je za njihovo spremanje potrebno mnogo umeća i vremena, a u stvari nije tako, su čoko bombice.

Oko 500 g mlevenog keksa treba staviti u posudu, zatim dodati šolju toplog mleka, pola šoljice šećera pa izrendati margarin. Sve to sjediniti rukama, pa dodati 200 g prethodno otopljene čokolade. Opet promešati da se masa ujednači, zatim praviti kuglice i u njih zabadati štapiće. Ostaviti u frižideru da se stegnu i ukrasiti mrvicama po želji.

Brzinski čoko mus može da se napravi ako se pomeša 500 ml umućene slatke pavlake sa otopljenom čokoladom. Kada se smesa sjedini treba je sipati u ukrasne čaše i ukrasiti listom nane, šlagom ili čokoladnim mrvicama.

Domaći sladoled

Ko voli ledene poslastice može da napravi i sladoled u domaćoj radinosti. Potrebno je da pomeša smrznuto bobičasto voće po želji sa malo kokosovog mleka i stevije. Umutiti smesu, presuti je u posudu i zamrznuti. Kad gosti dođu poslužiti kugle sladoleda po želji.
 

2024 © - Vesti online