Utorak 29.01.2019.
08:57
Vestionline

Dodik: Nema ništa od jedinstvene Bosne

Srna
Milorad Dodik

"Srbi su nezadovoljni u BiH"

- Srbi ne smeju dozvoliti da prođu kao Hrvati u Federaciji BiH, odnosno da budu majorizovani i izbačeni iz svih elemenata odlučivanja. Deklaracija Hrvatskog narodnog sabora (HNS) mogla je da bude žešća kada je reč o obespravljenosti Hrvata - rekao je Dodik sinoć  za RTRS.

On je naveo da Srbi i Hrvati u BiH imaju pravo da iznesu stavove.

- Neki kod nas iz opozicije govore da je HNS pomenuo Republiku Srpsku i separatizam. To nigde nije pomenuto, jer je rečeno da postoji unitarizam i separatizam i da oni imaju neki srednji put, što tek treba da vidimo šta znači - dodao je Dodik.

On je konstatovao da su Srbi nezadovoljni u BiH, jer su Srpskoj otete brojne nadležnosti, i da je nadležnost BiH samo ono što je izričito dato Ustavom, odnosno samo devet funkcija.

- A sada ih imamo u stvarnosti 85, od kojih je većina oteta Srpskoj. Jesmo li napravili bolje mesto za život i uspešnije društvo? Nama je sve gore. Šta smo dobili svih godina, osim borbe sa iluzijom koja se zove BiH - rekao je Dodik.

On je ponovio da je veoma važno što su srpske stranke iskazale jedinstven stav kada je reč o apelaciji SDA.

- Raduje me činjenica da razlike, koje među nama postoje, nisu bile razlog da ne budemo jedinstveni i odgovorimo SDA. Samo jedinstveno delovanje Srpske može ojačati našu poziciju - smatra Dodik, koji je i lider SNSD-a.

2024 © - Vesti online