Ponedeljak 28.01.2019.
20:47
Vestionline

Za Jovića se "otimaju" Barselona i Real

twitter.com/europaleague
Luka Jović, najbolji strelac Bundeslige

Barselona već duže vreme traga za napadačem koji bi "osvežio" postojeću navalu. Uostalom, zbog toga je dovela i veterana Kevina Prinsa Boatenga i odmah ga stavila u "špic", da zameni i odmori Luisa Suareza.

Nije tajna da su Katalonci dugo pokušavali dovedu Francuza Antoana Grizmana, koji je, kako prenose katalonski mediji, "prekršio" datu reč i produžio ugovor sa Atletikom iz Madrida.

To je ostavilo Katalonce bez fudbalera za budućnost koji bi mogao da preuzme ulogu Urugvajca Luisa Suareza, a on je u januaru napunio 32 godine.

Na "Nou Kampu" i dalje aktivno traže njegovog naslednika, a tamošnji mediji, kao prvog "pika" šampiona Španije u toj potrazi ističu golgetera Ajntrahta rođenog u Bijeljini, Luku Jovića.

- Srpski napadač je jedan od najomiljenijih na "Nou Kampu", gde veruju da bi Jović mogao odlično da se prilagodi Barsinom stilu s obzirom na svestranost njegove igre. Dvadesetjednogodišnji Srbin je odličan u napadu, ali i špic koji kombinuje sa saigračima i dobro koristi prostor na polovini protivnika - navode katalonski mediji.

Prema tim tvrdnjama, Jovićev dolazak na "Nou Kamp" ne bi bio sporan ni na koji način, da se u priču nije upleo Real Madrid.

- Florentino Perez (predsednik Reala) se umešao u transfer Jovića u Barselonu i namerava da ponudi veliki novac za njegove usluge. Početna cena iznosi oko 35 miliona evra.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde je prvi strelac Bundeslige sa 13 golova, a vredi podsetiti da ga je Anjtraht pretprošlog leta pozajmio od Benfike na dve sezone, uz dogovor da ovog leta može da otkupi njegov ugovor za samo sedam miliona evra.

Prema specijalizovanom portalu transferamrkt, Jović trenutno vredi 40 miliona evra.

2024 © - Vesti online