Ponedeljak 28.01.2019.
17:15
Tanjug, Vestionline

Podgorica: Policija upala u Kneževićevu televiziju

EPA/Djordje Savic
 

Knežević je gotovo 30 godina bio blizak aktuelnom crnogorskom predsediku Milu Ðukanoviću i kao jedan od najbogatijih Crnogoraca bio je veliki donator mnogih državnih projekata, kao i vladajuće Demokratske partije socijalista.

Međutim, nakon što su se Kneževiće firme u Crnoj Gori našle na udaru Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, on je "objavio rat" Ðukanoviću tako što je najpre u javnosti plasirao video snimak na kojem se vidi da bivši gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, iz njegove kuće iznosi koverat sa 97.000 evra namenjenih predizbornoj kampanji DPS.

TV A1 je saopštila da nije jasno koji je formalni povod upada policije, ali je pozadina, kako kažu, očigledna.

- Svestan svih posledica koje donosi suprotstavljanje diktatoru. I spreman sam na njih. Ne znajući kako da se suprotstave meni, odlučili su da maltretiraju moje saradnike, što je praksa koja traje već godinu i po, od oktobra 2017. kada su uhapsili moje vozače i držali ih u pritvoru ni krive ni dužne - saopštio je Knežević.

Knežević, koji Ðukanovića sada naziva "šefom kriminalne hobotnice" u Crnoj Gori i "diktatorom", a kao britanski državljan trenutno je u Londonu, u petak je putem "skajpa" odgovarao na pitanja novinara iz više podgoričkih redakcija.

Jedno od pitanja bilo je i kakva je njegova uloga u svojevremenoj privatiziciji Telekoma, a on je odgovorio da je ona bila konsultantska, s obzirom na to da je tada bio finansijski savetnik Ðukanovića.

Knežević je tada rekao da Ðukanović zna gde su pare od te privatizacije i da ga treba pitati o tome, a ako, kako je rekao, ne odgovori - on će obelodaniti dokaze ko je i gde odneo novac od Telekoma.

Knežević je rekao i da ima preko 20.000 dokumenata kojima je spreman da dokaže "kriminalne radnje" aktuelnog predsednika Crne Gore i članova njegove porodice.

2021 © - Vesti online