Utorak 29.01.2019.
02:00
B. Miličić - Vesti

Čuvaju tradiciju Miloševa vremena

B. Miličić
Školica folklora KUD Jugos
B. Miličić

On je istakao da je tradicija organizovanja svetosavskih balova duga i da su još za vreme vlasti Miloša Obrenovića u Beču održavani balovi na koje su dolazili austrijski zvaničnici, ali i ugledne ličnosti iz Srbije. Među nima je posebno bila zapažena Mina Karadžić, ćerka Vuka Karadžića koja je na bal dolazila u srpskoj narodnoj nošnji.

- Ove godine sadržaj našeg bala je izmenjen zbog otkaza učešća gostiju iz Srbije i Republike Srpske, ali se nadam da će u budućnosti naš Svetosavski bal biti sve bolje organizovan i da ćemo možda dostići i ono što danas rade naši zemljaci u Beču. To nam svakako jeste želja - rekao je Kavržić odajući priznanje srpskoj zajednici u Beču i Austriji na izvanrednoj organizaciji Svetosavskog bala.

Program je počeo pevanjem Svetosavske himne u izvođenju članova SKD "Sveti Sava", posle čega su nastupile dve grupe igrača KUD Jugos iz Minhena. Prvo je dečji ansambl izveo jednu koreografiju, a onda je velika grupa malih igrača iz Školice folklora pred publikom pokazala šta je i koliko naučila do sada.

Podršku su dobili u velikom aplauzu prisutnih. Zatim je nastupila ženska pevačka grupa KUD Jelek, a kasnije su joj se kao "pojačanje" priključila i tri muška člana, što je takođe pozdravljeno aplauzom.
U zabavnom delu večeri posetioce je uz muzičku pratnju pesmom zabavljao Goran Topić Talija.

B. Miličić
Miloš kao Džastin

REĐAO HITOVE: Miloš Radovanović

Za mlađu generaciju gostiju bio je zanimljiv i nastup Miloša Radovanovića koji je uz gitaru pevao hitove naše zabavne muzike. Da bi ga podržao i ohrabrio pred nastup, Goran Kavržić je rekao da Miloš među svojom generacijom važi kao naš Džastin Biber. Dečak je imao pravi mini-koncert i oduševio je posetioce koji su zajedno s njim pevali neke od najvećih hitova jugoslovenske zabavne muzike.

Najlepše haljine večeri

B. Miličić
Monika Mijučić u najlepšoj haljini


Na kraju su izabrane tri najlepše haljine ove večeri. Nosile su ih: prvoplasirana Monika Mijučić, drugo mesto pripalo je Nataši Ristić, a treće Božani Gačić. One su dobile prigodne nagrade koje su obezbedili sponzori Svetosavskog bala.
 

2024 © - Vesti online