Utorak 29.01.2019.
04:00
R. Patković - Vesti

Zakletva pre akademije

R. Patković
Pričestili se i najmlađi

Više od 350 prisutnih u kišovitoj noći pažljivo je pratilo večernju službu i besedu episkopa. Pred kraj službe novi članovi eparhijskog saveta iz redova laika položili su pred episkopom zakletvu kojom se obavezuju na časno i odgovorno služenje Crkvi.

R. Patković
KUD Moravac i gosti na sceni

Vladika Grigorije pročitao je molitvu za njihovo plodonosno služenje eparhiji. Potom je u sali eparhijskog centra održana Svetosavska akademija. Bilo je to nešto više nego pretprazničko veče.

Kombinovani akademski sadržaj zajedno su odradili mladi i talentovani umetnici dijaspore i Srbije. Žive Kremšovski, solo pevač iz Esena, Miroslav Nisić, harmonika iz Esena, Milica Kovačević, violina iz Kelna, Neda Nikolić, solistkinja na fruli iz Srbije, Tanja Vučković, Emilija Daćevac i Milica Radić: studentkinje etnomuzikologije u Beogradu, Bojana Žegarac, primabalerina iz Beograda i Nebojša Milovanović, glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu i domaći KUD Moravac.

R. Patković
Neda Nikolić i lepotice Moravca

Bila je to najlepša Svetosavska akademija od postojanja parohije u Diseldorfu. Među brojnim parohijanima bila je i Branislava Perin Jarić, generalna konzulka Srbije sa porodicom.
Na dan Svetog Save istoimena crkvena opština je priredila proslavu hramovne slave propraćenu molitvom i bogatim programom o čemu će više biti u sutrašnjem broju "Vesti".
 

2024 © - Vesti online