Ponedeljak 28.01.2019.
19:17
Z. Mirković - Vesti

Knjige u slavu života

Z. Mirković
Promocija romana "Nizvodno"
Z. MirkovićU hramu Vaskrsenja Hristovog promovisana je knjiga "Feniks - Virutozni let", Sandre Svirčev koja se, iako je osoba sa posebnim potrebama, publici predstavila ne samo kao talentovana autorka već i hrabra mlada žena koja se godinama uspešno bori sa zdravstvenim teškoćama.

- Pišem srcem, jer znam da tako čovek jedino i može da sagleda istinu. Iskrena emocija me vodi u svemu, prepoznaje i pronalazi put do onoga što je istinski čisto. Ambiciju za pisanje podstiče neopisiva želja da ono što osećam prenesem čitaocima da bi shvatili i cenili ono što je najdragocenije, a to je sam život - rekla je Sandra Svirčev, koju je publika pozdravila sa mnogo emocija.

Z. Mirković
Svi uz Sandru Svirčev

U Sabornoj crkvi Svetog Save promovisan je roman "Nizvodno" Đorđa D. Sibinovića, a osim autora učestvovali su Petar Arbutina, književnik i kritičar, Nebojša Rodić, ambasador Srbije u Austriji i Srđan Mijalković, predsednik bečkog odbora Prosvjete. Publiku i učesnike pozdravio je i domaćin večeri, otac Filip Milunović, starešina crkve.

- Uživao sam čitajući knjigu. Uradio sam to dva puta. Knjiga o kojoj večeras govorimo je "opasna" jer brutalno priča o životu i nestanku onih koji državu čine - rekao je ambasador Rodić.
Petar Arbutina je je naveo da ovo delo tematski može stati uporedo sa "Korenima" Dobrice Đosića ili "Prokletom avlijom" Ive Andrića. Sibinović je u razgovoru sa publikom govorio i o životnim iskustvima pravnika, uspešnog advokata i beležnika, koja su uticala i na njegov književni rad.

Cveće za Vuka

U okviru Svetosavskih književnih susreta, delegacija Prosvjete obišla je, kao i ranijih godina, bistu Vuka Karadžića u Ulici Razumovski, očistila i uredila prostor oko spomenika i položila bukete cveća i vence na spomenik.

- Primetili smo da Vukov spomenik godinama niko ne održava, pokušavamo da ga češće obilazimo i uredimo prostor oko njega, a i deca Prosvjetine škole srpskog jezika redovno dolaze ovde na svoje izlete. Nadamo se da će i drugi naši građani obratiti više pažnje i češće posećivati spomenik velikanu - rekao je Mijalković.


 

2024 © - Vesti online